НАЧАЛО Други

Western Union с крипто патент

НОЕ. 9, 2018 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Western Union с крипто патент

Ново публикуваният патент на Western Union предвижда система, която управлява известия за повтарящи се трансфери и сигурни плащания за крипто мрежа.


Според документите, публикувани от Службата за патенти и търговски марки на САЩ в четвъртък, компанията Englewood, съвместно базирана фирма, най-голямата услуга за парични преводи в света, се стреми да разработи метод за повишаване на сигурността на електронните плащания. Фирмата за пръв път подаде заявление за патента през декември 2016 г.


Наред с други неща, предложената от Western Union система използва биометрична проверка, за да гарантира, че изпращачите разрешават всички транзакции. Тази проверка може да бъде под формата на сканиране на пръстови отпечатъци, потребителска гласова проба или сканиране на ретината.


Патентната заявка показва, че системата е проектирана като инструмент с общо предназначение за настаняване на повечето видове електронни мрежи. Въпреки това, документът конкретно отбелязва, че "в някои изпълнения" електронната мрежа за пренос може да бъде крипто мрежа като Биткойн, Litecoin или Peercoin (не забравяйте, че заявлението е подадено през 2016 г.).

По този начин, в различни варианти на изпълнение, електронната преносна мрежа може да бъде конфигурирана да поддържа и извършва трансфери от различни видове валута, включително традиционни и / или цифрови валути, централизирани и / или децентрализирани валути, криптовалути и всякакви други средства за обмен (напр. , кредитни карти, подаръчни карти или сертификати, точки в потребителска точкова система и т.н.), между клиентски устройства и / или външни системи в различни области, региони или юрисдикции.

Особено отсъствие от молбата е всякакво споменаване на XRP, криптовалута, за която спонсорите твърдят, че е специално пригодена за фирми за прехвърляне на пари, като Western Union и други финансови институции.

Това не означава, че Western Union не е разгледал по-внимателно XRP. Както бе съобщено, фирмата потвърди по-рано тази година, че е влязла в партньорство с базираната в Сан Франциско startup компания Ripple за провеждане на опит за интегриране на XRP в нейните платежни потоци. Неотдавна обаче главният изпълнителен директор Хикмет Ерсек заяви, че не е бил впечатлен от ранните резултати на процеса.

"Винаги сме били критикувани, че Western Union не е рентабилен, но не видяхме тази част от ефективността още по време на нашите тестове", каза Ерсек през юни. "Практическият въпрос е, че все още е твърде скъпо", добави той, без да влизa в подробности.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света