НАЧАЛО Биткойн

Weiss Ratings: Етериум ще вземе 50% от пазарния дял на Биткойн в следващите 5 години

декември 13, 2018 13:53 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Weiss Ratings: Етериум ще вземе 50% от пазарния дял на Биткойн в следващите 5 години

Weiss Ratings, доставчик на пазарни проучвания и анализ на фондовете за ETF, взаимни фондове, криптовалути, банки и застрахователни компании, направи смела стъпка, като заяви, че Етериум ще вземе 50% от пазарния дял на Биткойн през следващите 5 години.

Weiss Ratings направи смела прогноза на 18-ти септември, гласяща, че Биткойн (BTC) ще загуби половината от пазарния си дял на ETH в рамките на пет години.

Освен това, доставчикът на изследването нарича първата и най-важната криптовалута в света като „one trick pony“, като твърди, че Етериум има изключителна блокчейн технология и че границата на нейното приложение стига небето.

ETH понастоящем е с пазарна капитализация малко над 25 милиарда долара. Той е загубил над 82% от стойността си от януари 2018 г. От друга страна, Биткойн е с пазарна капитализация от 116 млрд. долара, което е приблизително около 61% под нивото от януари.

Освен това, Биткойн доминираше пазара, което представлява повече от половината от цялата му капитализация.

Доминантността на Биткойн понастоящем е 51%, според данни от CoinMarketCap.

Цените настрана, да се сравнява Биткойн с Етериум е меко казано смешно. Още с първото изречение на белите им листа, става ясно, че те са фундаментално различни, които ги правят напълно несравними.

Съгласно белите листа на Биткойн, концепцитая на валутата е да бъде „чиста версия на електронни пари в брой, която позволява онлайн пари да се изпращат директно от една страна в друга, без да минават през финансови институции“.

Етериум , от друга страна, има за цел „да създаде алтернативен протокол за изграждане на децентрализирани приложения, като предостави различен набор от компромиси, които според нас ще бъдат много полезни за голям клас децентрализирани приложения, като особено внимание се отделя на ситуации, където бързата разработка, сигурността за малки и рядко използвани приложения и способността на различните приложения да взаимодействат много ефективно са важни. „

Естествено, tweet на Weiss Ratings предизвика реакция от страна на общността, като защитниците на двете криптовалути отговориха на публикацията в Twitter.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини