НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Weiss Ratings: Етериум ще вземе 50% от пазарния дял на Биткойн в следващите 5 години

ДЕК. 13, 2018 13:53 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Weiss Ratings: Етериум ще вземе 50% от пазарния дял на Биткойн в следващите 5 години

Weiss Ratings, доставчик на пазарни проучвания и анализ на фондовете за ETF, взаимни фондове, криптовалути, банки и застрахователни компании, направи смела стъпка, като заяви, че Етериум ще вземе 50% от пазарния дял на Биткойн през следващите 5 години.


Weiss Ratings направи смела прогноза на 18-ти септември, гласяща, че Биткойн (BTC) ще загуби половината от пазарния си дял на ETH в рамките на пет години.


Освен това, доставчикът на изследването нарича първата и най-важната криптовалута в света като "one trick pony", като твърди, че Етериум има изключителна блокчейн технология и че границата на нейното приложение стига небето.ETH понастоящем е с пазарна капитализация малко над 25 милиарда долара. Той е загубил над 82% от стойността си от януари 2018 г. От друга страна, Биткойн е с пазарна капитализация от 116 млрд. долара, което е приблизително около 61% под нивото от януари.

Освен това, Биткойн доминираше пазара, което представлява повече от половината от цялата му капитализация.


Доминантността на Биткойн понастоящем е 51%, според данни от CoinMarketCap.


Цените настрана, да се сравнява Биткойн с Етериум е меко казано смешно. Още с първото изречение на белите им листа, става ясно, че те са фундаментално различни, които ги правят напълно несравними.

Съгласно белите листа на Биткойн, концепцитая на валутата е да бъде "чиста версия на електронни пари в брой, която позволява онлайн пари да се изпращат директно от една страна в друга, без да минават през финансови институции".

Етериум , от друга страна, има за цел "да създаде алтернативен протокол за изграждане на децентрализирани приложения, като предостави различен набор от компромиси, които според нас ще бъдат много полезни за голям клас децентрализирани приложения, като особено внимание се отделя на ситуации, където бързата разработка, сигурността за малки и рядко използвани приложения и способността на различните приложения да взаимодействат много ефективно са важни. "

Естествено, tweet на Weiss Ratings предизвика реакция от страна на общността, като защитниците на двете криптовалути отговориха на публикацията в Twitter.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Пазарен стратег споделя алармираща прогноза за Биткойн (BTC)

В разговор с Kitco News Солоуей предположи, че ако активът пробие нивото от $40,000, той ще отвори вратата за по-нататъшна корекция до едва $18,000. Той обаче твърди, че Биткойн ще се върне след тази ...
СЕП. 21, 2021 21:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Достигна ли дъно Биткойн (BTC)?

Индексът на страх и алчност се счита за индикатор за настроението на крипто търговците към Биткойн. Индикаторът в момента сигнализира “Страх” сред участниците на пазара, според данни от alternative.me...
СЕП. 21, 2021 16:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Миньорите са натрупали стотици милиони долари в Биткойн от февруари

В своя доклад от 20-ти септември, компанията заяви, че салдата на BTC на миньорите се увеличават, като портфейлите, свързани с миньори, са складирали 14,000 BTC на стойност около $600 милиона през пос...
СЕП. 21, 2021 13:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Неактивен от 9 години Биткойн адрес с близо $30 милиона се 'пробуди'

Данните, споделени от услугата за проследяване на големи крипто транзакции Whale Alert, показват, че крипто портфейл с Биткойн (BTC), закупен или добит преди 8 години и 8 месеца се е "събудил" след дъ...
СЕП. 21, 2021 08:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света