НАЧАЛО Други

Walmart и IBM си партнират за блокчейн инициатива

декември 28, 2018 16:41 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Walmart и IBM си партнират за блокчейн инициатива

Walmart и девет други компании си партнит с IBM, за да пуснат блокчейн за проследяване на храната в световен мащаб чрез веригата си за доставки, съобщава The Wall Street Journal (WSJ) на 25-ти юни.

Food Trust блокчейн, който включва Nestlé SA, Dole Food Co., Driscoll’s Inc., Golden State Foods, Kroger Co., McCormick и Co., McLane Co., Tyson Foods Inc. и Unilever NV, си сътрудничат с IBM за инициативата от 2016 г. насам и започна проучването на продукта през август миналата година.

WSJ заявяват, че целта на Food Trust е да подобри способността на компаниите да идентифицират проблемите, свързани с изтеглянето на храна, като проследяване на епидемиите по-бързо, за да се ограничи рискът за клиентите.

Заместник-председателят на Walmart за безопасността на храните, Франк Янас, се позова на Food Trust блокчейн като „еквивалент на FedEx проследяване за храна“

Улавяте данни в реално време във всяка точка, на всеки един хранителен продукт.

Макар че в някои случаи участващите марки могат да бъдат конкуренти, Крис Тиас, глобален ръководител на веригата за доставки за Nestlé, заяви, че независимо от това те „работят заедно, за да гарантират доверието на потребителите„.

Според IBM, системата Food Trust съхранява данните от около 1 милион артикула, като отбелязва специално тиквата в консерва на Nestlé, ягодите на Driscoll и пилешките бутчета на Tyson.

WSJ пише, че блокчейн не бе готов навреме, за да помогне за проследяването на ромската маруля, заразена с ешерихия коли в САЩ, която е заразила повече от 197 души в пет щата. Янас отбелязва, че дори и да отнеме години за хранителната промишленост да приеме напълно блокчейн, в бъдеще „епидемиите не трябва да бъдат толкова големи и толкова дълготрайни“.

През април Walmart обяви, че е готов да използва блокчейн за своя бизнес с храна на живо. Компанията наскоро получи патент за използване на блокчейн и за медицински досиета и подаде патент за пазар, базиран на блокчейн, за препродажба на стоки от Walmart.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене