НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Възроденият бичи пазар - стартирането на Bakkt наближава

ЮЛИ. 20, 2019 20:31 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Възроденият бичи пазар - стартирането на Bakkt наближава

Може би една от най-нашумелите теми в последно време е Bakkt и как след одобрение ще доведе до институционални инвестиции и дори бичи пазар.

Биткойн фючърсната борса може да се похвали с всичко, което фирмите на Уол Стрийт търсят - обещанието за некоррелирана възвръщаемост на фондовия пазар плюс доверието в регулаторния надзор. Но тази идея още не е осъществена. Всичко, обаче, е на път да се промени.

 

Пускането на Bakkt отнема повече време от очакваното, но може би скоро това няма да е от значение. На 22 юли, се планира тестването на “user acceptance" (UAT), според борсата. В същото време, доклад на Fundstrat разкрива:


"Стартирането на Bakkt се очаква в края на текущото тримесечие."


И това може да се случи, когато влезне "свежият капитал" на пазара. Публикация в Twitter от аналитика на Fundstrat, Сам Доктор гласи:


"Bakkt може да бъде огромен катализатор за институционално участие в крипто пазара."

Борсата бе домакин на институционална среща на върха тази седмица в сградата на Нюйоркската фондова борса, чиято компания-майка ICE стои зад борсата за Биткойн фючърси.


Въз основа на анекдотите от това събитие, нещата изглеждат доста добре за биткойн в този момент. Според Fundstrat, на конференцията имаше сериозна активност на повече от 150 инвеститори.


Събитието на Bakkt показва нарастващ интерес към Биткойн фючърсите


Комисията за търговия със стокови фючърси, която играе важна роля за стартирането на фючърсните договори на Bakkt, също имаше представителство. Докладът на Fundstrat сочи, че:


 „CFTC вижда нарастващо търсене и интерес за Биткойн фючърси от обществеността.“ 


Фючърсите на CME и Cboe се считаха до голяма степен за причината, която доведе до началото на бичия пазар от 2017 година. Скоро ще се разбере дали историята ще се повтори.


Ари Пол, един от директорите на BlockTowerCapital, също участва в събитието на Bakkt и изглежда, че се подготвя за вълна от нови потребители в пространството. Докладът на Fundstrat показва, че Пол "вярва, че внедряването на инвеститори на дребно ще бъде от огромно значение."


Сега след като има повече ясното относно стартирането на Bakkt, Биткойн може и да се окаже на пътя към нови върхове.СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Bakkt обмисля да предлага и други фючърси освен Биткойн
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето защо Биткойн се превръща в убежище за инвеститорите

Какво означава това за Биткойн?Нека да разгледаме защо цената на Биткойн се увеличава и защо инвеститорите все повече обмислят да прехвърлят голяма част от активите си във флагманската криптовалута - ...
АВГ. 20, 2019 17:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какъв ефект ще има рецесията върху пазара на криптовалути?

В турбулентен ден на търговия, Dow се срина с 800 пункта на 15-ти август, като същевременно индикатор за рецесия даде силен сигнал. За първи път от 2007 г. доходността на 10-годишните облигации, спадн...
АВГ. 20, 2019 11:59 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн продължава да се доказва като дигитално злато

Джеръми Аллайър, главен изпълнителен директор на компанията Circle, изрази оптимизма си по отношение на това, че Биткойн е сигурно убежище за инвеститорите, въпреки скорошната нестабилност на пазара.Н...
АВГ. 20, 2019 10:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Могат ли протестите в Хонконг да са в полза на Биткойн?

Това може да предвещава сериозни развития за Биткойн.На 16-ти август протестиращите в Хонконг обявиха плановете си да изтеглят парите си от банковата система в знак на протест срещу Китай, съобщава Bu...
АВГ. 19, 2019 21:00 5 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света