НАЧАЛО Други

Възможно ли е масовото приемане на криптовалути?

МАЙ. 18, 2020 14:07 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Възможно ли е масовото приемане на криптовалути?

Технологичният напредък в последното десетилетие е смайващ, и въпреки това блокчейн изненада много хора, като вече има редица приложения.

Всичко, от разплащания, управление на веригата на доставки, здравеопазване до развлечения и околната среда - блокчейн технологията може да подобри редица отрасли.

 

В последните няколко години, финансовият свят също се промени, като вече предлага редица крипто услуги, търговски приложения, платформи и борси, което индикира, че все повече хора имат желание да инвестират в новия клас активи.

 

Но криптовалутите са недостъпни за много хора, и тези, които не са технологично грамотни, се пазят от тях. Да се закупи крипто с фиатна валута е особено сложна задача, включваща KYC процедури и политики срещу изпирането на пари, време за верификация, както и липсата на регулация от съответните органи при повечето борси.

 

Важно е да се спомене, че понякога е още по-трудно да се закупи крипто поради проблеми с ликвидността. Онлайн и директните плащания чрез POS услуги или банкомати с крипто все още е недоразвит сегмент, като това означава, че все още е трудно да се харчи крипто за продукти.

 

Биткойн е най-широко приетата криптовалута в момента, и дори тя има проблеми със засилването на употребата си и приемането. BTC все още страда от бавна обработка на транзакциите и високи такси за повечето трансферни услуги, като много други проекти също се сблъскват с проблеми с разрастването.

 

Мащабируемостта е голям проблем за индустрията. Всяка валута трябва да е стабилна, за да могат хората да я използват като разменна единица. Ако цената на една монета е волатилна, то хората няма да я използват толкова.

 

Тази волатилност има сериозно влияние върху това как се използват криптовалути от стандартните услуги - като например преводи на пари, платформи за конвертиране на валути и банкомати.

 

За да се справят с риска, свързан с колебанията на цената, бизнесите трябва да хеджират риска си като изискват големи такси.

 

Битоматите прибират такси в размер от 15% за обръщане във фиат, което противоречи на първоначалната идея на криптовалутите - да се използват за евтини и бързи транзакции. 

 

В основата си, всяка криптовалута трябва да е силна, като от там проектът може да се развие и да се адаптира, така че да превъзмогне всякакви предизвикателства.

 

United Crypto Alliance поставя акцент върху сигурността и способността глобално да се разпределят монети без забавяния. UCA, монетата на проекта, се базира на силна децентрализирана мрежа от потребители, която осигурява стабилността и сигурността на актива.

 

Таксите за транзакции са ниски, в сравнение с тези на други криптовалути на пазара. 

 

UCA разработва банкомати, POS устройства, UCA карти и борси, за да улесни приемането на криптовалути. 

 

Устойчивостта на пазара и широкото приемане не се случват на момента - това е бавен процес, който изисква създаването на силна инфраструктура.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Nikol МАЙ. 18, 2020 Всеки регистриран преминал KYC верификация на акаунта получава 30 000 CNG токена равни на 300$!За всеки регистриран потребител през вашият реферален линк получавате още 300$ в CNG токени.https://coinsbit.io/referral/4d5bfc3c-68c2-4a0d-a097-8f3b446af154
Изкажете мнение
Още Други новини

Tesla отпадна от ETF поради 'етични провали'

Главният инвестиционен директор Луи Кроус заяви, че компанията - която обикновено е опора в повечето фондове за устойчивост - е отпаднала поради ‘етични провали’ от страна на Tesla, според Business In...
ЮНИ. 12, 2021 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джак Дорси предполагаемо ще интегрира Lightning Network в една от компаниите си

В петък Джак Дорси отговори на въпрос на потребителя на Twitter Deyonté, който поиска Дорси да интегрира LN в Twitter или BlueSky - децентрализираната социална мрежа, която се разработва от Twitter от...
ЮНИ. 12, 2021 16:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск е турист в крипто пространството, според директора на Celsius

В интервю за Yahoo Finance на конференцията за Биткойн в Маями в петък Машински разкритикува Илон Мъск след последните му негативни туитове за най-големия дигитален актив в света."Илон е турист в крип...
ЮНИ. 12, 2021 09:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Промоция като за Европейско! Altcoins.bg с най-изгодните цени в България по време на първенството!

Днес започва най-дългоочакваното футболно събитие - Европейското първенство по футбол! И въпреки че нашият национален отбор за пореден път няма да участва, футболните фенове сред нас няма да изпуснат ...
ЮНИ. 11, 2021 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света