НАЧАЛО Алткойни

Възлите на Биткойн SV случайно се свързват с тези на Биткойн Кеш

февруари 10, 2020 12:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Възлите на Биткойн SV случайно се свързват с тези на Биткойн Кеш

Възникна интересен проблем при Биткойн SV (BSV). Възлите му случайно се свързват с някои възли на Биткойн Кеш (BCH), когато са в безопасен режим (Safe Mode).

Биткойн SV (BSV) е хард форка на Биткойн Кеш (BCH) и изглежда, че архитектите му не са се променили много. Структурата на Биткойн SV позволява на някои BSV нодове да се свързват с такива на BCH, когато са в безопасен режим.

Проблемът беше представен на вниманието на разработчиците миналата седмица и беше неразрешен съвсем доскоро. Според коментара в GitHub, блокчейнът на Биткойн Кеш е по-дълъг, което понякога заблуждава Биткойн SV възела, когато е в безопасен режим. Той автоматично влиза в безопасен режим, когато намери по-дълга, но невалидна верига. Временното решение сега е да се деактивира този режим.

Както един потребител пише: „Все още има поне две вериги, които активно биват добивани в мрежата на BSV – това е пълна бъркотия.“

Проблемът подчертава доколко BSV е подобен на BCH – толкова подобен, че очевидно дори самите възли понякога се мъчат да разделят веригите. Фактът, че на този проблем му беше позволено да продължи толкова дълго също говори за невнимание или несериозност. Биткойн SV е на живо от ноември 2018 г. и едва сега тази дилема излиза на бял свят. Или програмистите вършат лоша работа, или никой не обръща внимание на реалната архитектура на Биткойн SV.

Биткойн SV често се сблъсква с критики заради дейностите на своя основател, Крейг Райт. Наскоро дори основателят на Wikipedia, Джими Уелс, сподели, че за него BSV „не предлага нищо“ и актива абсолютно няма да бъде използван от Wikipedia. Коментарите дойдоха, след като феновете на BSV спекулираха, че Уелс може да излезе в подкрепа на BSV, след като се ангажира да говори на предстояща конференция на CoinGeek.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Binance добави майнинг пул за ETHW протокола

Според Binance потребителите, които изберат да се присъединят към басейна за добив на ETHW, няма да бъдат таксувани, като офертата ще продължи до 29 октомври.

септември 30, 2022 15:13 1 мин. четене

Circle разширява обхвата на USDC до 5 нови блокчейна

Стабилната монета USDC официално вече ще бъде налична на пет нови вериги. В допълнение, фирмата издадетел на валутата засилва усилията си за стартиране на нов протокол, който ще улесни безпроблемното прехвърляне на токена между различните блокчейн мрежи.

септември 29, 2022 19:20 1 мин. четене

Виталик Бутерин: Ето какво предстои за Етериум

Основателят на Етериум (ETH), Виталик Бутерин казва, че водещата платформа за смарт договори трябва да продължи да се развива в посока на дългосрочна устойчивост.

септември 29, 2022 11:44 1 мин. четене

Алткойн скочи със 75% покрай дело срещу Coinbase

Базиран на Етериум алткойн тихомълком се изстреля активи, докато пазарите бяха на зелено в резултат на облекчение.

септември 28, 2022 12:40 1 мин. четене