НАЧАЛО Биткойн

Втората най-голяма банка в Европа инвестира в Биткойн ETF

02.05.2024 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Втората най-голяма банка в Европа инвестира в Биткойн ETF

Спот Биткойн ETF в САЩ регистрираха значителни изходящи капиталови потоци, което показва промяна в настроенията на инвеститорите.

Въпреки това институционалният интерес към дигитален активи остава силен. BNP Paribas, втората по големина банка в Европа, наскоро направи забележително навлизане в пространството на криптовалутите, като инвестира $41,684 в iShares Bitcoin Trust (IBIT) на BlackRock.

Въпреки че сумата на инвестицията може да изглежда скромна, тя подчертава признанието на банката за потенциала на криптовалутите. BNP Paribas има значителни активи под управление (AUM) на стойност $600 милиарда, което прави начинанието й в Биткойн ETF забележително във финансовия пейзаж.

Този ход на BNP Paribas е в съответствие с прогнозите на индустриални анализатори като Ерик Балчунас от Bloomberg, които очакват вълна от разкрития от институционални инвеститори в близко бъдеще.

Балчунас предполага, че много играчи тепърва ще разкриват притежанията си за първото тримесечие на 2024 г., намеквайки за по-широко институционално приемане на Биткойн ETF.

Междувременно City Holding Co., дъщерно дружество на Royal Bank of Canada, управляващо активи на стойност $6 милиарда, също навлезе на сцената на криптовалутите през април. Придобиването на 100 единици от Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) сигнализира за нарастващ интерес сред традиционните финансови институции към дигиталните активи.

Въпреки тези възходящи движения обаче, неотдавнашната среща на FOMC, водена от Джером Пауъл, предизвика спад на прилива на капитал към спот Биткойн ETF в САЩ. На 1 май изходящите потоци от тези ETF надхвърлиха $560 милиона, което доведе до спад от 5% в цената на Биткойн, преминавайки под границата от $57,000.

Това отразява засиления натиск от продажби на пазара, тъй като всички спот Биткойн ETF в Съединените щати отчетоха нетни изходящи потоци в същия ден.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.