НАЧАЛО Биткойн

Всички Биткойн банкомати в Обединеното кралство ще бъдат затворени

март 12, 2022 18:16 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Всички Биткойн банкомати в Обединеното кралство ще бъдат затворени

Органът за финансово поведение на Обединеното кралство (FCA) предупреди услугите за обмен на криптовалути да затворят своите крипто банкомати или да бъдат изправени пред съдебен иск.

Биткойн банкоматите се появиха за първи път през 2014 г. и популярността им се увеличи значително през 2020 и 2021 г. Тяхната популярност привлече мошеници, както и негативното внимание от правителството на Обединеното кралство.

Обединеното кралство не е особено приветливо към криптовалутите или крипто банкоматите. Дори преди крипто банкоматите да станат популярни, Обединеното кралство пусна известие през 2019 г., включващо банкомати съгласно изискванията за борба с изпирането на пари (AML), както и всички крипто борси.

Изискванията за AML държаха своите субекти отговорни за предаването на KYC процес чрез събиране на имена на потребители, официални документи за самоличност, дати на раждане и адреси на местожителство.

Според FCA няма фирми за криптоактиви, работещи в Обединеното кралство, които предлагат банкоматни услуги, които са съвместими с AML. Скорошна публикация от FCA гласи:

Нито една от регистрираните при нас фирми за крипто активи не е одобрена да предлага услуги за крипто банкомати, което означава, че всяка от тях, оперираща в Обединеното кралство, го прави незаконно и потребителите не трябва да ги използват.

Публикацията продължава с предупреждението на FCA за изключване на всички незаконни банкомати:

Загрижени сме за крипто банкоматите, работещи в Обединеното кралство и следователно ще се свържем с операторите, за да инструктират машините да бъдат изключени или да бъдат изправени пред допълнителни действия.

Прочети Още: Цената на XRP експлодира, след като съдия се произнесе срещу SEC

FCA също публикува списък с нерегистрирани крипто фирми, за да информира своите потребители за съществуването им. След публикуването на списъка 110 фирми прекратиха дейността си в Обединеното кралство.

Банкоматите, които опитаха да се регистрират във FCA, нямаха късмет, като нито една заявки не бе приета.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Сенатор от САЩ: Биткойн (BTC) не може да бъде спрян

Сенаторът от Уайоминг, САЩ Синтия Лумис намекна, че Биткойн (BTC) може да реши съществуващите предизвикателства във финансовия сектор.

септември 29, 2022 9:59 1 мин. четене

Ръст в обема на търговия с Биткойн (BTC) на Binance

Внимателен поглед върху активността на транзакциите с Биткойн (BTC) в Binance показва защо напоследък се търгуват огромни обеми.

септември 29, 2022 8:05 1 мин. четене

Биткойн: Достигнали сме дъно, твърди Марк Юско

Основателят и главен изпълнителен директор на Morgan Creek Capital Management, Марк Юско смята, че криптовалутите вече са преживели най-лошото от мечия пазар, когато Биткойн (BTC) се свлече близо до $17,000 този месец.

септември 28, 2022 22:01 1 мин. четене

Нови върхове на хеширащата мощност на Биткойн

Конкуренцията между крипто копачите продължава да расте на фона на текущата цена на Биткойн (BTC), която се държи под $20,000. Вследствие на това хашрейтът на BTC достигна нов рекорден връх.

септември 28, 2022 8:49 1 мин. четене