НАЧАЛО Други

Voyager Digital си осигури заем от Alameda Research за защита на активите си

юни 19, 2022 17:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Voyager Digital си осигури заем от Alameda Research за защита на активите си

Крипто брокерът Voyager Digital (VOYG) подписа необвързващ договор с Alameda Research, за да си осигури револвираща кредитна линия, която да предпази активите на клиентите си от настоящите мечи пазарни условия.

Заемът ще се състои от две части. Първата е кредитна линия, базирана на парични средства/USDC, с общ размер на главницата $200 милиона. Втората револвираща кредитна линия е за 15,000 BTC. Voyager ще използва кредитните улеснения само ако е необходимо за защита на клиентските активи, се казва в изявление на брокера от петък.

Срокът на действие на кредитните улеснения ще изтече на 31 декември 2024 г. и ще имат годишен лихвен процент от 5%, платим на падежа.

Днешните действия дават на Voyager по-голяма гъвкавост за смекчаване на настоящите пазарни условия и укрепват отношенията ни с един от лидерите в бранша„, заяви главният изпълнителен директор на Voyager Стивън Ерлих.

В допълнение към средствата, налични по кредитните линии, Voyager заяви, че разполага с повече от $200 милиона в баланса си.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Бъдещето на този крипто хедж фонд е под въпрос след ликвидацията на стотици милиони

На 17 май акциите на Voyager Digital бяха понижени до неутрално от инвестиционна компания Compass Point, която се позова на насрещните ветрове в цялата криптоиндустрия и постави под въпрос как ще се справят инвеститорите на дребно в платформата за търговия по време на пазарния разгром.

Преди това Voyager набра $60 милиона в частно финансиране на цена от $2.34 за акция, ръководено от Alameda Research. Акциите на брокера поевтиняха с около 91% през тази година, като в петък се търгуваха на цена от около $1.34 за акция, по данни на TradingView.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance значително разширява обхвата си с нова придобивка

Най-голямата криптоборса Binance планира да навлезе отново на японския пазар, придобивайки 100% дял в лицензиран доставчик на крипто услуги в страната.

декември 1, 2022 21:41 1 мин. четене

Тези два фактора могат да сринат криптовалутите, твърди Марк Юско

Известният мениджър на хедж фонд, Марк Юско изрази мнението си дали сривът на FTX ще ускори или забави мечия пазар. В неотдавнашен подкаст Юско насочи вниманието върху два ключови елемента на крипто сектора – Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) и Tether (USDT). 

декември 1, 2022 20:32 1 мин. четене

Ето какво доведе до сривът на FTX, според директора на BlackRock

По време на срещата Dealbook 2022 на New York Times, Лари Финк, главният изпълнителен директор на най-голямата компания за управление на активи в света BlackRock сподели, че според него причината за неуспеха на FTX е, че тя е създала свой собствен токен, който е централизиран и следователно противоречи на целия етос на криптовалутите.

декември 1, 2022 17:45 1 мин. четене

Популярна чат платформа продава потребителски имена за милиони

За по-малко от месец Telegram са продали потребителски имена в Open Network на стойност $50 милиона.

декември 1, 2022 16:45 1 мин. четене