НАЧАЛО Други

Voyager Digital си осигури заем от Alameda Research за защита на активите си

юни 19, 2022 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Voyager Digital си осигури заем от Alameda Research за защита на активите си

Крипто брокерът Voyager Digital (VOYG) подписа необвързващ договор с Alameda Research, за да си осигури револвираща кредитна линия, която да предпази активите на клиентите си от настоящите мечи пазарни условия.

Заемът ще се състои от две части. Първата е кредитна линия, базирана на парични средства/USDC, с общ размер на главницата $200 милиона. Втората револвираща кредитна линия е за 15,000 BTC. Voyager ще използва кредитните улеснения само ако е необходимо за защита на клиентските активи, се казва в изявление на брокера от петък.

Срокът на действие на кредитните улеснения ще изтече на 31 декември 2024 г. и ще имат годишен лихвен процент от 5%, платим на падежа.

Днешните действия дават на Voyager по-голяма гъвкавост за смекчаване на настоящите пазарни условия и укрепват отношенията ни с един от лидерите в бранша„, заяви главният изпълнителен директор на Voyager Стивън Ерлих.

В допълнение към средствата, налични по кредитните линии, Voyager заяви, че разполага с повече от $200 милиона в баланса си.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Бъдещето на този крипто хедж фонд е под въпрос след ликвидацията на стотици милиони

На 17 май акциите на Voyager Digital бяха понижени до неутрално от инвестиционна компания Compass Point, която се позова на насрещните ветрове в цялата криптоиндустрия и постави под въпрос как ще се справят инвеститорите на дребно в платформата за търговия по време на пазарния разгром.

Преди това Voyager набра $60 милиона в частно финансиране на цена от $2.34 за акция, ръководено от Alameda Research. Акциите на брокера поевтиняха с около 91% през тази година, като в петък се търгуваха на цена от около $1.34 за акция, по данни на TradingView.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене

Ето кои криптоборси подкрепят стабилната монета Djed

Базирани на Cardano децентрализирани борси обявиха подкрепата си за предстоящата стабилна монета Djed и придружаващия я управленски токен Shen.

януари 29, 2023 17:00 1 мин. четене

Блокчейн компанията Ripple има нов президент

Ripple назначи нов президент, тъй като се подготвя за решението по делото, заведено от Комисията за ценни книжа и борси (SEC) срещу блокчейн компанията.

януари 29, 2023 12:15 1 мин. четене