НАЧАЛО Други

Влиянието на социалните мрежи върху крипто

юни 27, 2018 12:32 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Влиянието на социалните мрежи върху крипто

Ново изследване от технологичния институт Stevens доказва положителна връзка между крипто и социалните медии.

Социалните медийни истории биха могли да оформят общественото чувство към тези валути.

Стойността на Биткойн може да е достигнала ново ниско ниво в неделя, но изследванията доказват, че социалните медии могат да направят този трик, за да върнат токена на крака. Ново проучване, проведено от Технологичния институт Stevens, използва естествена езикова обработка и социални медийни анализи, за да предположи, че токените могат да се движат по социални медийни тенденции.

NLP-базирани изследвания

Професорът по бизнес администрация в Stevens Feng Mai заяви, че публикациите в социалните медии биха могли да окажат влияние върху цените на крипто, потвърждавайки хипотезата на изследователската група. Четири университета се събраха за изследването – останалите три включват Ivey Business School, Dickinson College и Университета в Синсинати. Те анализираха данните от най-популярния форум за криптовалути, Bitcointalk. Използвайки скрипт на Python, екипът събира коментарите от форума и ги класифицира в положителни, отрицателни и други настроения, използващи естествена езикова обработка. Изследването е публикувано в списание Journal of Management Information Systems.

Също така събраха данни от Twitter в продължение на два месеца, като анализираха над 3,4 милиона съобщения за Биткойн. Използваха VECM, метод за корекция на векторни грешки, използван от статистици, които сравняваха социалните медийни разговори с цената на криптовалутите. Те също така отчитат показателите за променливост, цените на златото и индекса S & P 500, които отчитат показателите, които могат да одобрят методите си.

Mai отбелязва:

Това не е еднопосочна връзка. Всички промени в цената на Биткойн очевидно ще окажат влияние върху настроенията около него, така че трябва да имаме предвид и тези влияния. Много от нас вероятно интуитивно вярват в това, но това беше първото стабилно статистическо заключение, за да се провери дали социалните медии и цените на Биткойн всъщност са свързани.

Мълчанието на крипто мнозинството

Изследователският екип освен това класифицира данните между хора, които често са tweet-вали и тези, които не са го направили. Те забелязаха, че шепа сметки генерират над 60% от общите пробни пунктове. Mai отбелязва, че повечето хора, които са публикували, често са имали дневен ред за криптовалути, например, опитвайки се да хайпнат цената на Биткойн. Тъй като те вече биха могли да инвестират във валутата, данните им могат да направят резултатите по-пристрастни.

Mai каза:

Искахме да разберем кой засяга цената: вокално малцинство, което може да бъде пристрастено или по-тихо мнозинство, което изглежда няма причина да бъде невярно или и двете.

Инвеститорите в Биткойн не само разпознават публикации със скрит замисъл, но и ги дисконтират, преди да вземат решенията си. Екипът отбеляза, че съобщенията или коментарите от много активни потребители не оказват значително влияние върху цените. Вместо това има „мълчаливо мнозинство“, което може да промени цените до 10 пъти при публикуването на положителни коментари. Това мнозинство, което не участва активно в разговорите, се движи най-много. И те вземат много изчислени решения за своите инвестиции.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене