НАЧАЛО Други

Влиянието на социалните мрежи върху крипто

юни 27, 2018 12:32 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Влиянието на социалните мрежи върху крипто

Ново изследване от технологичния институт Stevens доказва положителна връзка между крипто и социалните медии.

Социалните медийни истории биха могли да оформят общественото чувство към тези валути.

Стойността на Биткойн може да е достигнала ново ниско ниво в неделя, но изследванията доказват, че социалните медии могат да направят този трик, за да върнат токена на крака. Ново проучване, проведено от Технологичния институт Stevens, използва естествена езикова обработка и социални медийни анализи, за да предположи, че токените могат да се движат по социални медийни тенденции.

NLP-базирани изследвания

Професорът по бизнес администрация в Stevens Feng Mai заяви, че публикациите в социалните медии биха могли да окажат влияние върху цените на крипто, потвърждавайки хипотезата на изследователската група. Четири университета се събраха за изследването – останалите три включват Ivey Business School, Dickinson College и Университета в Синсинати. Те анализираха данните от най-популярния форум за криптовалути, Bitcointalk. Използвайки скрипт на Python, екипът събира коментарите от форума и ги класифицира в положителни, отрицателни и други настроения, използващи естествена езикова обработка. Изследването е публикувано в списание Journal of Management Information Systems.

Също така събраха данни от Twitter в продължение на два месеца, като анализираха над 3,4 милиона съобщения за Биткойн. Използваха VECM, метод за корекция на векторни грешки, използван от статистици, които сравняваха социалните медийни разговори с цената на криптовалутите. Те също така отчитат показателите за променливост, цените на златото и индекса S & P 500, които отчитат показателите, които могат да одобрят методите си.

Mai отбелязва:

Това не е еднопосочна връзка. Всички промени в цената на Биткойн очевидно ще окажат влияние върху настроенията около него, така че трябва да имаме предвид и тези влияния. Много от нас вероятно интуитивно вярват в това, но това беше първото стабилно статистическо заключение, за да се провери дали социалните медии и цените на Биткойн всъщност са свързани.

Мълчанието на крипто мнозинството

Изследователският екип освен това класифицира данните между хора, които често са tweet-вали и тези, които не са го направили. Те забелязаха, че шепа сметки генерират над 60% от общите пробни пунктове. Mai отбелязва, че повечето хора, които са публикували, често са имали дневен ред за криптовалути, например, опитвайки се да хайпнат цената на Биткойн. Тъй като те вече биха могли да инвестират във валутата, данните им могат да направят резултатите по-пристрастни.

Mai каза:

Искахме да разберем кой засяга цената: вокално малцинство, което може да бъде пристрастено или по-тихо мнозинство, което изглежда няма причина да бъде невярно или и двете.

Инвеститорите в Биткойн не само разпознават публикации със скрит замисъл, но и ги дисконтират, преди да вземат решенията си. Екипът отбеляза, че съобщенията или коментарите от много активни потребители не оказват значително влияние върху цените. Вместо това има „мълчаливо мнозинство“, което може да промени цените до 10 пъти при публикуването на положителни коментари. Това мнозинство, което не участва активно в разговорите, се движи най-много. И те вземат много изчислени решения за своите инвестиции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Coinbase няма никаква стойност, твърди Насим Талеб

Авторът на „Черният лебед“ и „Антикрехкост“ Насим Талеб е изключително негативно настроен към акциите на борсата Coinbase.

ноември 28, 2022 13:03 1 мин. четене

Собственик на крипто компания почина преждевременно едва на 30-годишна възраст

Тиантян Куландър, съосновател на компанията Amber Group, доставчик на криптофинансови услуги на стойност $3 милиарда, почина в съня си на 23 ноември.

ноември 27, 2022 15:13 1 мин. четене

Събират ли потребителски данни от MetaMask?

Главният изпълнителен директор на ConsenSys и съосновател на Етериум – Джоузеф Любин заяви, че самостоятелният портфейл MetaMask, който ConsenSys разработва, не събира IP адреси.

ноември 27, 2022 14:04 1 мин. четене

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене