НАЧАЛО Крипто Крими

Властите в Южна Корея забраняват на дизайнерите на Terra (LUNA) да напускат страната

ЮНИ. 21, 2022 07:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Властите в Южна Корея забраняват на дизайнерите на Terra (LUNA) да напускат страната

След скандалния срив на стабилната монета TerraUSD (UST) и криптовалутата Terra (LUNA) на Terraform Labs, разследването на компанията от страна на южнокорейската прокуратура се засилва, като властите издават заповед, която не позволява на ключовите дизайнери на Terra да напускат страната.

Действително, Съвместният екип за разследване на престъпления, свързани с финансови средства и ценни книжа, към Южната районна прокуратура на Сеул наскоро наложи забрана за напускане на страната на "г-н А." в рамките на своето разследване, съобщи южнокорейската медия JBTC на 20 юни.


Според доклада "г-н А" е казал по-рано на медията, че е разговарял с До Куон, главния изпълнителен директор на Terraform Labs, за когото се твърди, че му е казал, че е "спечелил достатъчно пари, за да си купи остров". Г-н А също така е казал на репортерите, че Куон тайно е продавал криптовалутата на институции, за да може да събере големи суми пари. 


В рамките на разследването прокурорите се интересуват дали събраните по този начин средства са били използвани за изкуствено повишаване на цената на монетата. Освен това в доклада се посочва, че действията на прокуратурата повишават възможността за започване на принудително разследване, което ще включва заповеди за претърсване и изземване, както и призоваване на ключови служители.


Дали сривът е вътрешна работа?


Междувременно ново проучване посочи, че сривът на Terra може да е бил вътрешна работа, тъй като портфейлът, идентифициран като "атакуващ" поради генериране на транзакция, която е предизвикала срива, всъщност е бил поддържан от Terraform Labs.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Не се притеснявайте за инвестицията ви в Биткойн, съветва президентът на Салвадор


На всичкото отгоре Terraform Labs е обвинена в изпирането на $4.8 милиона чрез южнокорейска фиктивна компания в сложна схема, включваща "консултантска фирма за блокчейн К", базирана в Сеул.


В края на май бе съобщено, че сривът е подтикнал и южнокорейските власти да сформират комитет, който да се съсредоточи върху строгата регулация и надзор на криптоиндустрията до одобряването на Рамковия закон за дигиталните активи и стартирането на правителствена агенция.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Основателят на Celsius се опитва да избяга от държавата

Компанията Celsius, която към май тази година имаше над $8 милиарда клиентски дългове и $12 милиарда управлявани активи, обяви на 12 юни, че вече няма да позволява тегления от платформата си поради “е...
ЮНИ. 27, 2022 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Анонимните' таргетират До Куон от Terra

Oснователят на криптовалута стана беше коментиран в ново видео, публикувано от хактивисткия колектив.Анонимните твърдят, че Куон е "еднолично" отговорен за измамата за милиарди долари, отнети от инвес...
ЮНИ. 27, 2022 14:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Поредният блокчейн мост претърпя хак за $100 милиона

Екипът на Harmony се е свързал с националните органи и експерти по блокчейн криминалистика, за да разследва кражбата.1/ The Harmony team has identified a theft occurring this morning on the Horizon br...
ЮНИ. 24, 2022 16:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Dogecoin (DOGE) се използва все повече за незаконни транзакции

Базираната в Лондон фирма е открила трансакции с Dogecoin на стойност "милиони долари", свързани с незаконни дейности.Elliptic е установила, че криптовалутата се приема широко на някои популярни пазар...
ЮНИ. 23, 2022 18:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света