НАЧАЛО Други

Вижте как полицията унищожава Биткойн копачки с валяк

ЮЛИ. 20, 2021 08:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Вижте как полицията унищожава Биткойн копачки с валяк

Служителите на реда в Малайзия иззеха 1,069 майнинг ригове за копаене на Биткойн, преди да ги смачкат с валяк миналата седмица.

Конфискацията е част от съвместна операция между полицейски служители в град Мири и Sarawak Energy, електрическа компания в Малайзия.


Целта е да се предприемат мерки срещу копачите на криптовалути, които са откраднали електроенергия за добив на Биткойн, според Vice. Риговете бяха иззети от полицията по време на шест отделни акции, които се случиха между февруари и април.


Тази седмица те бяха унищожени по впечатляващ начин, когато служителите ги поставиха на паркинг в полицейския щаб и ги прегазиха с валяк. Вижте видеоклипа по-долу:
Като цяло властите са унищожили устройства на стойност около $1.25 милиона - и това все още не компенсира разходите за открадната енергия.


Всъщност Sarawak Energy твърди, че е загубила приблизително $2 милиона заради копачи, които крадат електричество.


ПРОЧЕТИ ОЩЕБиткойн ще измести фиатните пари до 20 години


"Кражбата на електроенергия за копаене на Биткойн доведе до чести прекъсвания на електрозахранването и през 2021 г. три къщи бяха съборени поради незаконно свързване към електроразпределителните мрежи“, каза Хакемал Хавари, шеф на полицията в Мири, пред местния малайзийски вестник The Star.


Криптодобивът е известен с огромното си потребление на енергия и предполагаемо вредното въздействие върху околната среда в резултат. Всъщност Илон Мъск твърди, че това е една от най-големите причини той да спре Биткойн плащанията за автомобили Tesla през май.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Георги ЮЛИ. 22, 2021 Големи тъпанари
Изкажете мнение
Още Други новини

Mastercard ще подпомага крипто стартъпите по цял свят с новата си инициатива

Заедно с Mastercard, те ще работят за “разширяване и ускоряване на иновациите около технологията на цифровите активи и ще направят по-безопасно и по-лесно за хората и институциите да купуват, харчат и...
ЮЛИ. 28, 2021 23:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто като хедж срещу девалвацията на фиатните валути?

Инвестиционната компания съветва инвеститорите да търсят излагане на крипто активи на фона на нарастващи глобални икономически предизвикателства.Говорейки пред Financial Times, съоснователят на Horizo...
ЮЛИ. 28, 2021 11:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Amazon отричат твърденията, че ще приемат Биткойн

"Независимо от интереса ни към пространството, спекулациите, възникнали около конкретните ни планове за криптовалути, не са верни“, заяви говорител на компанията пред ReutersНие продължаваме да се фок...
ЮЛИ. 28, 2021 08:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

WEF очертава скоростта на транзакция на Cardano, XRP, Solana, Celo, Algorand и Stellar Lumens

В своя наскоро публикуван доклад, базираната в Швейцария международна организация за публично-частно сътрудничество разглежда платформата за смарт договори Cardano (ADA) и предоставя подробности за бр...
ЮЛИ. 27, 2021 20:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света