НАЧАЛО Други

Вижда ли се краят на делото между Ripple и SEC?

март 23, 2022 13:38 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Вижда ли се краят на делото между Ripple и SEC?

Адвокатът и експерт по криптовалути Джеръми Хоган смята, че скоро може да има споразумение по делото на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) срещу Ripple.

SEC съди Ripple през декември 2020 г., твърдейки, че компанията е продавала XRP под формата нерегистрирана ценна книга, позиция, която регулаторът поддържа и до днес.

Регулаторът също повдигна индивидуални обвинения срещу главния изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус и съоснователя на компанията Крис Ларсен.

Федералният съдия Сара Нетбърн нареди на SEC да предаде всички чернови и имейли, свързани с реч от 2018 г. на Уилям Хинман, бивш директор на отдела за корпоративни финанси на Комисията. В речта Хинман каза, че Етериум (ETH) не е ценна книга.

SEC обаче се бори срещу издаването на тези документи, като твърди, че техните вътрешни документи са без значение.

Ripple оспори това твърдение тази седмица.

Не трябва да се позволява на SEC да спори пред установителя, че г-н Гарлингхаус и г-н Ларсен са били безразсъдни да не признаят, че купувачите на XRP разглеждат XRP като инвестиция в общо предприятие, като същевременно прикриват (потенциално), че собственият директор на SEC на Отделът за финанси на корпорацията анализира значително подобен дигитален актив (и може би дори самия XRP) и заключи, че не е.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Най-големият хедж фонд в света може да инвестира в крипто активи

Хоган подчертава този раздел от аргумента на Ripple и прогнозира, че ако имейлите на Хинман бъдат пуснати, ще последва споразумение.

Адвокатът обясни,

Най-общо казано, крайно решение е най-вероятно след приключването на [процеса] на откриването и преди подаването на справки за съкратено решение. Все още не сме приключили с откриването (но почти) и изглежда, че съкратените съдебни актове ще бъдат внесени през май или юни.

Джон Дийтън, адвокат, представляващ притежателите на XRP в делото, прогнозира в Twitter, че документите на Хинман ще бъдат пуснати.

XRP се търгува на $0.83 към момента на писане, което е спад от 0.43% през последните 24 часа.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене

Tiffany разпродаде цялата си NFT колекция за 20 минути

Американският търговец на луксозни бижута Tiffany & Co. дебютира и разпродаде всичките си 250 NFT в петък за около 20 минути.

август 8, 2022 9:31 1 мин. четене