НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Виталик Бутерин: "Proof of work е богатите стават по-богати на квадрат"

ЮЛИ. 10, 2018 22:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Виталик Бутерин: "Proof of work е богатите стават по-богати на квадрат"
 

Виталик Бутерин, изобретател на Етериум , заяви, че критиките към proof of stake (PoS), че богатите стават по-богати, е една от по-малко добрите критики.


Бутерин каза следното:

Доказателство за работа е богатите да станат по-богати на квадрат, така че ако можем да стигнем до богатите да станат по-богати на първа степен, това вече е значително подобрение.

Говорейки по време на чат в Zug, Бутерин каза, че двата минни басейни на Bitmain колективно контролират 43% от хеш-рейта. "Ако добавите и ViaBTC, който е в общи линии свързан с Bitmain, имате общо 53%", спомена той.

Това е повече от 51%, с доста малък мини картел с 53% според Бутерин. Официално и доколкото ни е известно, Bitmain контролира само BTC.com, Antpool и ConnectBTC, които в комбинация са се увеличили до 43%, но не надхвърлят 51%. Нишант Шарма от Bitmain споделя:

Те са различни пулове по код (единият от които е напълно с отворен код), по екип, по офиси и по местоположението на тези офиси (различни държави).

Бутерин обаче казва, че ще има стимул да се скрие децентрализацията поради проблеми с връзките с обществеността.

През 2013 г., когато Ghash имаше 51%, това беше голям, огромен страшен момент. Всеки наистина се оплакваше и в крайна сметка Ghash се отдръпна и доброволно спадна до 40%, но сега се случва втори път и хората просто не говорят толкова много.

Този път, това не са само пулове, казва Бутерин. Те могат да бъдат технически пулове, тъй като другите хора могат да участват ", но това е основно правдоподобна стратегия за отричане, където много голяма част от това е хардуер, притежаван от много малък брой актьори."

Отвън не можеш да кажеш колко е хеш-рейта на басейн и колко е "просто фронт за техния хардуер", съобщи още Бутерин, добавяйки:

Съществува очевидно голям стимул да се скрие нивото на централизация в доказателство за работа поради връзки с обществеността и, разбира се, въпреки това, можем да кажем, че тази много координирана група от басейни заедно има половината от хеш-рейта.

Освен това той каза, че има географска централизация. Наводнението в Съчуан е съборило 20% от хеш-рейта на Биткойн. Така че Доказателство за работа е богатите стават по-богати на квадрат, заключи той.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Ето кои криптовалути може да направят 100x скок, според Altcoin Daily (видео)

В ново видео YouTube инфлуенсърите и крипто анализатори казват на своите 656,000 абонати, че платформата за анализ на данни Messari може да предоставя на търговците възможността да разберат кои монети...
АПР. 20, 2021 14:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Голям онлайн търговец ще приема Dogecoin плащания

Андрю Чой, старши бранд мениджър на Newegg, каза: Вълнението и инерцията около криптовалутата са неоспорими, а скорошният скок на стойността на Dogecoin подчертава необходимостта да се улесни кли...
АПР. 20, 2021 08:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на Cardano предрича срив на Dogecoin (DOGE)

Във видеоклип, озаглавен "Doge Bubble Edition“, публикуван на канала му в YouTube на 16-ти април, Хоскинсън каза:DOGE винаги е бил за нашата индустрия нещо като вътрешна шега, домашен любимец, безгриж...
АПР. 19, 2021 17:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase обмислят да добавят 100 нови криптовалути

Гейминг токена ENJ и родния актив на Cardano ADA отбелязаха значително увеличение на цените след включването им в платформата за търговия на базираната в Сан Франциско фирма. ENJ скочи с 65% и ADA с 2...
АПР. 19, 2021 13:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света