НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Виталик Бутерин: "Proof of work е богатите стават по-богати на квадрат"

ЮЛИ. 10, 2018 22:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Виталик Бутерин: "Proof of work е богатите стават по-богати на квадрат"
 

Виталик Бутерин, изобретател на Етериум , заяви, че критиките към proof of stake (PoS), че богатите стават по-богати, е една от по-малко добрите критики.


Бутерин каза следното:

Доказателство за работа е богатите да станат по-богати на квадрат, така че ако можем да стигнем до богатите да станат по-богати на първа степен, това вече е значително подобрение.

Говорейки по време на чат в Zug, Бутерин каза, че двата минни басейни на Bitmain колективно контролират 43% от хеш-рейта. "Ако добавите и ViaBTC, който е в общи линии свързан с Bitmain, имате общо 53%", спомена той.

Това е повече от 51%, с доста малък мини картел с 53% според Бутерин. Официално и доколкото ни е известно, Bitmain контролира само BTC.com, Antpool и ConnectBTC, които в комбинация са се увеличили до 43%, но не надхвърлят 51%. Нишант Шарма от Bitmain споделя:

Те са различни пулове по код (единият от които е напълно с отворен код), по екип, по офиси и по местоположението на тези офиси (различни държави).

Бутерин обаче казва, че ще има стимул да се скрие децентрализацията поради проблеми с връзките с обществеността.

През 2013 г., когато Ghash имаше 51%, това беше голям, огромен страшен момент. Всеки наистина се оплакваше и в крайна сметка Ghash се отдръпна и доброволно спадна до 40%, но сега се случва втори път и хората просто не говорят толкова много.

Този път, това не са само пулове, казва Бутерин. Те могат да бъдат технически пулове, тъй като другите хора могат да участват ", но това е основно правдоподобна стратегия за отричане, където много голяма част от това е хардуер, притежаван от много малък брой актьори."

Отвън не можеш да кажеш колко е хеш-рейта на басейн и колко е "просто фронт за техния хардуер", съобщи още Бутерин, добавяйки:

Съществува очевидно голям стимул да се скрие нивото на централизация в доказателство за работа поради връзки с обществеността и, разбира се, въпреки това, можем да кажем, че тази много координирана група от басейни заедно има половината от хеш-рейта.

Освен това той каза, че има географска централизация. Наводнението в Съчуан е съборило 20% от хеш-рейта на Биткойн. Така че Доказателство за работа е богатите стават по-богати на квадрат, заключи той.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Нов крипто актив отчете невероятен ръст от 2,278% за по-малко от месец

SynLev (SYN) е DeFi актив, изграден върху блокчейна на Етериум и разчита на Chainlink оракули за получаване на външни данни. Според бялата книга на крипто актива, той има за цел да осигури децентрализ...
НОЕ. 29, 2020 17:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пазарната капитализация на Tether расте с рекордни темпове

Паоло Ардоино, който служи като технически директор на Bitfinex и Tether, написа в Twitter в четвъртък, че предлагането на USDT се е увеличило с 1 милиард за девет дни, отбелязвайки второто най-бързо ...
НОЕ. 28, 2020 19:28 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Предстоят масивни печалби на алткойн пазара

В нов туит, Сондърс подчерта, че сривът на XRP до $0,46 не означава, че алткойн сезонът е приключил. “Кръв по улиците. Невероятно. XRP е възстановил 61,8% от чудовищното движение, което направи н...
НОЕ. 28, 2020 17:26 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Броят Етериум портфейли с над 10,000 монети удари рекорд

Te създават портфейли за съхранение на криптовалутите си сега, когато Етериум е във възход, въпреки че имаше корекция от двадесет процента. Glassnode отчете нарастване на броя на ETH портфейлите ...
НОЕ. 28, 2020 15:38 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света