НАЧАЛО Алткойни

Виталик Бутерин за централизираните крипто обмени: „Надявам се да горят в ада.“

юли 7, 2018 19:58 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин за централизираните крипто обмени: „Надявам се да горят в ада.“

Съ-основателят на Етериум, Виталик Бутерин, критикува централизираните борси, заявявайки, че се надява, че ще „горят в ада“ в интервю за журналист от TechCrunch Джон Еванс, 6-ти юли.

Бутерин потвърди положителната си позиция по въпроса за децентрализацията, заявявайки, че чрез разработването на „по-добри“ децентрализирани платформи, крипто общността трябва да може да отнеме властта от централизираните крипто обмени.

Определено, лично се надявам централизираните борси да горят в ада, колкото е възможно повече.

Създателят на Етериум критикува централизираните платформи, за това, че могат да решават кои криптовалути ще „станат големи“. Според Бутерин те правят това като начисляват „тези луди такси за регистрация от десет до петнадесет милиона долара„. След това добави, че по-нататъшната децентрализация ще допринесе за „блокчейн ценностите“ на „отвореност и прозрачност“.

Децентрализираните борси (DEX), за разлика от централизираните, са изградени по такъв начин, че да позволяват на потребителите да запазят собствеността си върху криптовалутите си и частните ключове. DEX също имат недостатъци – относителната липса на ликвидност в сравнение с техните централизирани партньори е един от недостатъците.

В интервюто Бутерин цитира един пример, за да демонстрира предимствата на сегашната децентрализация на Етериум: „ако някой опре пистолет до главата му и каже да напише твърд форк“, определено ще го направи. Обаче „относително малко“ потребители ще изтеглят и пуснат актуализацията, а според Бутерин това „се нарича децентрализация“.

Степента на децентрализация на самия Етертеум е поставена под въпрос от някои експерти, които цитират например възможността за тайно споразумение между минните басейни за манипулиране на мрежата.

По време на писане на статията, Етериум е втората по големина криптовалута с пазарна капитализация от около 47,5 милиарда долара.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини