НАЧАЛО Други

Виталик Бутерин за институционалните блокчейн проекти

ноември 28, 2018 13:29 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин за институционалните блокчейн проекти

Съоснователя на Етериум Виталик Бутерин не е фен на институционалния блокчейн.

Говорейки с Quartz на Devcon наскоро, 24-годишният крипто пионер изрази своето особено пренебрежение към по-централизираните варианти на технологията, на които е помогнал да се популяризират.

На въпроса кое мисли за ненужно в блокчейн, Бутерин отговори:

Четох тази

Четох статия на CoinDesk за някакъв си IBM блокчейн. Аз не разбирам това в дълбочина, но детайлите, които ми изплуваха в главата са, че те казват: „Ей, ние притежаваме цялото IP, а това е основната ни платформа и вие ще се присъедините“. Но не това е идеята.

Бутерин вярва, че има потенциал за блокчейн отвъд криптовалутите, но се изисква още време.

Крипто и улесняване на международните плащания

Всички останали идеи – независимо дали става въпрос за продукти или за суверенна идентичност – това е очевидно нещо, което все още се нуждае от много повече време, преди да успеем да видим дали има смисъл в мащаб.

Чувствам, че действителните комунални услуги в пространството ще започнат да се доближават до неща, които са по-чисто дигитални.

Говорейки конкретно за блокчейн платформата на IBM за веригата за доставки на храни, IBM Food Trust, Бутерин беше малко скептичен, отбелязвайки, че „определено има нещо там, но дали някой от участниците го прави правилно, не съм много сигурен“.

Блокчейн срещу Крипто

Както наскоро бе съобщено, блокчейн като отделен сектор изглежда придобива известно сцепление. Данните от Google T ren ds показват, че през юли тази година имаше повече търсения за „блокчейн“, отколкото за „криптовалути“.

Макар че това откритие може би е по-малко изненадващо, отколкото изглежда, тъй като повечето потребители вероятно търсят специфични крипто активи като биткойн или етериум, а не общото им наименование.

Един забележителен пример за тази тенденция дойде през октомври, когато Джим Йонг Ким, президента на Световната банка казаtron g>, че блокчейн има „огромен потенциал“ и вижда технологията като съществена за целите на организацията.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене