НАЧАЛО Други

Виталик Бутерин за институционалните блокчейн проекти

НОЕ. 28, 2018 13:29 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Виталик Бутерин за институционалните блокчейн проекти

Съоснователя на Етериум Виталик Бутерин не е фен на институционалния блокчейн.


Говорейки с Quartz на Devcon наскоро, 24-годишният крипто пионер изрази своето особено пренебрежение към по-централизираните варианти на технологията, на които е помогнал да се популяризират.

На въпроса кое мисли за ненужно в блокчейн, Бутерин отговори:

Четох тазиЧетох статия на CoinDesk за някакъв си IBM блокчейн. Аз не разбирам това в дълбочина, но детайлите, които ми изплуваха в главата са, че те казват: "Ей, ние притежаваме цялото IP, а това е основната ни платформа и вие ще се присъедините". Но не това е идеята.


Бутерин вярва, че има потенциал за блокчейн отвъд криптовалутите, но се изисква още време.

Крипто и улесняване на международните плащания


Всички останали идеи - независимо дали става въпрос за продукти или за суверенна идентичност - това е очевидно нещо, което все още се нуждае от много повече време, преди да успеем да видим дали има смисъл в мащаб.

Чувствам, че действителните комунални услуги в пространството ще започнат да се доближават до неща, които са по-чисто дигитални.


Говорейки конкретно за блокчейн платформата на IBM за веригата за доставки на храни, IBM Food Trust, Бутерин беше малко скептичен, отбелязвайки, че "определено има нещо там, но дали някой от участниците го прави правилно, не съм много сигурен".

Блокчейн срещу Крипто


Както наскоро бе съобщено, блокчейн като отделен сектор изглежда придобива известно сцепление. Данните от Google T ren ds показват, че през юли тази година имаше повече търсения за "блокчейн", отколкото за "криптовалути".

Макар че това откритие може би е по-малко изненадващо, отколкото изглежда, тъй като повечето потребители вероятно търсят специфични крипто активи като биткойн или етериум, а не общото им наименование.

Един забележителен пример за тази тенденция дойде през октомври, когато Джим Йонг Ким, президента на Световната банка казаtron g>, че блокчейн има "огромен потенциал" и вижда технологията като съществена за целите на организацията.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от крипто пазара до края на 2021 година?

В ново интервю за Real Vision Finance Пал казва, че очаква Биткойн и крипто пазарите да претърпят значителен подем до края на годината.“Най-общо казано, последното тримесечие на годината е, когато идв...
СЕП. 16, 2021 19:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света