НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Виталик Бутерин разпродава SHIBA, AKITA и други меме валути

МАЙ. 13, 2021 09:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Виталик Бутерин разпродава SHIBA, AKITA и други меме валути

Съоснователят на Етериум Виталик Бутерин отключи портфейла, притежаващ достъп до милиони монети, които разработчиците изпратиха на неговия адрес с цел изгаряне.

Виталик премахна ликвидността от пула SHIBA INU в Uniswap, а също така прехвърли много от меме монетите на стойност 500 милиона долара като дарение на Gitcoin.

 

Повечето разработчици на мемe mонети, включително ръководителите зад SHIBA INU и AKITA, бяха изпратили значителен обем от предлагането на токена (до 50%) на Етериум адреса на Виталик. 

 

Този ход очевидно е маркетингов трик, за да накара нищо неподозиращите купувачи да повярват, че съоснователят на Етериум по някакъв начин е замесен в проекта.

 

Изглежда обаче, че до Виталик е разбрал за нежеланите дарения и съоснователят на Етериум премахна ликвидност от различни пулове, и е прехвърлил притежанията си към благотворителни дейности, включително Gitcoin.

 

В тази единична транзакция Виталик прехвърли на Gitcoin токени AKITA на стойност около 500 милиона долара. В друга транзакция той конвертира SHIBA INU на стойност 2 милиона долара на Uniswap в ETH и също така прехвърли значителни суми от DOGEELON, COSHIINU, AkamaruINU и много други.

 

Той също така дари SHIBA INU на стойност около 1 милиард долара на Индийския фонд за крипто облекчение. Времето ще покаже дали получателите на дарения ще се опитат да осребрят щедрия подарък от Виталик.

 

Ходът на съоснователя на Етериум е довел до значително намаляване на цените на повечето меме монети, катализирано от леката разпродажба на пазара. Много от засегнатите монети са загубили повече от половината от пазарната си стойност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Тези малки криптовалути са на път към 100x растеж, според Ларк Дейвис (видео)

В ново видео Дейвис подчертава, че Polkadot и Kusama (KSM), тестовата мрежа за Polkadot, пускат своите паравериги.Параверигите и на двете платформи са форма на персонализиран блокчейн, който е специфи...
ЮНИ. 12, 2021 14:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

$4 милиона печалба от Dogecoin: Основателят на Етериум говори за инвестицията си

Виталик разкри, че е направил повече от $4 милиона от инвестиция в Dogecoin. Всичко това през 2016 г. И разбира се, Илон Мъск се съгласява с някои от неговите коментари.Всъщност, въпреки че беше впеча...
ЮНИ. 12, 2021 13:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Братът на министър-председателят на Канада раздава безплатен Dogecoin (DOGE)

За всеки, който не следи отблизо крипто пространството: шеговитата криптовалута, създадена през 2013 г. като конкурент на Биткойн, сега се превърна в шестия най-голям дигитален актив по пазарна капита...
ЮНИ. 11, 2021 17:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съосноватeлят на Reddit обяви подкрепата си за Етериум

Оханян предпочита ЕтериумОханян разкри, че основният му интерес е към Етериум блокчейна, добавяйки, че Етериум "има най-много какво да доказва“.Той обясни, че харесва Етериум заради многобройните му п...
ЮНИ. 11, 2021 19:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света