НАЧАЛО Блокчейн

Solana може да се окаже най-големия конкурент на Етериум

НОЕ. 26, 2021 20:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Solana може да се окаже най-големия конкурент на Етериум

Сам Банкман-Фрийд, основателят на борсата за криптовалути FTX, каза, че Solana вероятно ще се превърне в най-голямата децентрализирана финансова платформа, конкурираща се директно с Етериум.

Говорейки пред Kitco News, Фрийд заяви, че уникалната технология зад Solana за разработване на децентрализирани финансови протоколи също ще допринесе за скока на цената на токена.


Според Фрийд, Solana има способността да мащабира милиони транзакции в секунда, аспект, който предлага на токена предимство в DeFi пространството.


"Да, мисля, че това е едно от най-впечатляващите неща - има потенциала да мащабира докъдето трябва, ако блокчейн стане голямо нещо. Освен това има потенциал да хоства DeFi приложения за стотици милиони до милиарди хора с гигантска композируема екосистема. Отново, това не означава, че непременно ще се случи, но може да се случи", каза Фрийд.


Освен това Фрийд посочи, че крипто пространството ще продължи да изпитва сривове и възходи, но няколко проекта вероятно ще оцелеят циклите. Той заяви, че крипто протоколите и проектите, които ще продължат дълго, ще бъдат тези, които могат да се мащабират, за да позволят масово приемане с разрастването на блокчейн технологията.


Предупреждение на директора на FTX


Той предупреди, че криптовалутите, които се ръководят от главно от шума в пространството, са сред тези, които се сринаха най-тежко и инвеститорите трябва да внимават. Неговата позиция е такава на фона на факта, че крипто секторът регистрира ръст в популярността на меме токените, най-вече поради засилената активност в социалните медии.


Фрийд посочи, че към монетите с над 60% от предлагането, разпределено само сред няколко лица, трябва да се подхожда с повишено внимание.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Транзакциите на Solana са по-малко енергоемки от тези на Биткойн


"Мисля, че като цяло проектите, които виждате да [се справят] най-добре, са тези, които имат много лоялни последователи и тези, които имат важни случаи на употреба. Мисля, че тези, които изглеждаха по-скоро предизвикани от шума, често се [сриваха най-главоломно]. Но когато погледнете проекти, които имат или реално приемане, или потенциал за реално приемане, това са проекти, които лоялистите ще подкрепят дори по време на мечи пазар. И затова мисля, че трябва да разглеждате блокчейн мрежи, които биха могли да бъдат широкоразпространени. Различните борси и други инфраструктурни играчи ще бъдат от ключово значение за това пространство занапред“, каза Фрийд.


Институционални инвеститори да стимулират растежа в крипто пространството


Като цяло Фрайд отбеляза, че крипто секторът вероятно ще нарасне през следващите пет години, главно заради потенциални институционални инвестиции. Той каза, че възможността повече институции да се присъединят към пространството ще стимулира притока на капитал в сектора.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Floki Inu започна прехода си към DAO

Floki Inu обяви актуализациите на FlokiDAO на 18-ти януари 2021 г. Фаза 1 от актуализацията започна в 08:00 UTC в събота, 22-ри януари 2022 г. Решението да се превърне Floki Inu в децентрализирана авт...
ЯНУ. 24, 2022 13:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

BlackRock подава заявление за блокчейн ETF

IShares Blockchain and Tech ETF проследява инвестиционните резултати от индекс, съставен от компании, участващи в „разработването, иновациите и използването на блокчейн и крипто технологии“ в САЩ и др...
ЯНУ. 24, 2022 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Polkadex се стреми да спечели парачейн слот на Polkadot

Проектът, базиран на Substrate, обяви кампания за групови заеми, която ще стартира този месец. Общността се насърчава да заема токени DOT на Polkadex, за да осигури достатъчно средства за успешна офер...
ЯНУ. 23, 2022 18:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето кои са основните конкуренти на Етериум

В нова АМА сесия, водещият на канала за финансово образование в YouTube InvestAnswers казва на своите 401,000 абонати, че не се съмнява, че Етериум остава доминантната сила, с която всички конкуренти ...
ЯНУ. 18, 2022 15:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света