НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Виталик Бутерин иска да използва мрежата на Биткойн Кеш

ЮЛИ. 16, 2019 01:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Виталик Бутерин иска да използва мрежата на Биткойн Кеш

Съоснователят на Eтериум, Виталик Бутерин, предложи използването на блокчейна на Биткойн Кеш като временно решение за скалируемостта на Етериум мрежата.

Програмистът представи резюме на идеята в публикация от 13 юли.


Както вече беше съобщено, мрежата на Етериум има някои проблеми със скалируемостта, като има способността да обработва само 15 транзакции в секунда (TPS), докато основния им конкурент Ripple има TPS капацитет от 1,500.


Като такава, Етериум общността работи по Етериум 2.0, основна мрежова актуализация, която се очаква да подобри скалируемостта, след като ETH премине от алгоритъма "доказателство за работа" към за "доказателство за залог".


Докато първите етапи на Етериум 2.0 се очаква да настъпят в началото на 2020 г., Бутерин вече предложи използването на други блокчейн системи като нова възможност за подобряване на скалируемостта на Етериум в краткосрочен план. По-конкретно, съоснователят на Етериум каза, че мрежата на Биткойн Кеш е перфектното съвпадение за тази цел, тъй като хард форкнатата криптовалута осигурява способността за прехвърлянето на данни с около 53 KB за секунда, за разлика от 8 KB на Етериум.
Освен това, Бутерин очерта три други убедителни причини за използването на блокчейн, включително ниски такси, готовността на необходимите машини и откритостта на обществото на Биткойн Кеш пред хората, които използват блокчейна за каквото си искат, докато плащат таксите за транзакция."


Бутерин отбеляза, че проблема със скалируемостта може да бъде решен чрез плащания без потвърждение, като се използват техники като консенсусния протокол Avalanche.


Крипто общността в Twitter изгради негативна представа за новото предложение за интеграция на Биткойн Кеш на Бутерин, като някои от коментаторите прогнозираха, че такъв сценарий може да доведе и Етериум, и Биткойн Кеш до по-бърз срив.


Франсис Пулио, съосновател на консултантската компания Catallaxy, информира, че неотдавнашното предложение на Бутерин означава провал за проекта Етериум, докато интеграцията на Биткойн само ще забави нерешения проблем със скалируемостта.


Неотдавна, другият съосновател на Етериум, Джоузеф Любин, заяви, че блокчейна „вече е значително подобрен“.СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Tron mainnet с над 3,5 милиона потребителя

От стартирането на "Sun Network", дo  доминирането на DApp пространството и завършването на инициативата  2.0 с Tether, фондацията на Джъстин Сън може да се похвали с поредица от успешни проекти през ...
АВГ. 19, 2019 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн се запътва към $ 11,000, алткойните се възстановяват

Биткойн се насочва към 11,000 долара тази сутрин, като понеделник донесе почти 5% печалба.Изглежда пазарите реагират на новините. Binance планира да пусне своя собствена монета в отговор на Facebook и...
АВГ. 19, 2019 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Litecoin може скоро да се покачи въпреки натиска на продажбите

Движенията вероятно са вследствие на неотдавнашния му халвинг и скорошна атака (dust attack), която оказва влияние върху близо 300,000 LTC адреси на Binance.Въпреки намаляващия оптимизъм около LTC, ан...
АВГ. 19, 2019 10:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Trends: Американците са по-заинтересовани от XRP отколкото от Биткойн

Основното, което ни показва това, е, че Ripple навлиза в мейнстрийм много по-бързо отколкото всички предполагахме.Дори и така, потребителите на Google извън САЩ, които се интересуват от криптовалути, ...
АВГ. 19, 2019 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света