НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Виталик Бутерин иска да използва мрежата на Биткойн Кеш

ЮЛИ. 16, 2019 01:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Виталик Бутерин иска да използва мрежата на Биткойн Кеш

Съоснователят на Eтериум, Виталик Бутерин, предложи използването на блокчейна на Биткойн Кеш като временно решение за скалируемостта на Етериум мрежата.

Програмистът представи резюме на идеята в публикация от 13 юли.


Както вече беше съобщено, мрежата на Етериум има някои проблеми със скалируемостта, като има способността да обработва само 15 транзакции в секунда (TPS), докато основния им конкурент Ripple има TPS капацитет от 1,500.


Като такава, Етериум общността работи по Етериум 2.0, основна мрежова актуализация, която се очаква да подобри скалируемостта, след като ETH премине от алгоритъма "доказателство за работа" към за "доказателство за залог".


Докато първите етапи на Етериум 2.0 се очаква да настъпят в началото на 2020 г., Бутерин вече предложи използването на други блокчейн системи като нова възможност за подобряване на скалируемостта на Етериум в краткосрочен план. По-конкретно, съоснователят на Етериум каза, че мрежата на Биткойн Кеш е перфектното съвпадение за тази цел, тъй като хард форкнатата криптовалута осигурява способността за прехвърлянето на данни с около 53 KB за секунда, за разлика от 8 KB на Етериум.
Освен това, Бутерин очерта три други убедителни причини за използването на блокчейн, включително ниски такси, готовността на необходимите машини и откритостта на обществото на Биткойн Кеш пред хората, които използват блокчейна за каквото си искат, докато плащат таксите за транзакция."


Бутерин отбеляза, че проблема със скалируемостта може да бъде решен чрез плащания без потвърждение, като се използват техники като консенсусния протокол Avalanche.


Крипто общността в Twitter изгради негативна представа за новото предложение за интеграция на Биткойн Кеш на Бутерин, като някои от коментаторите прогнозираха, че такъв сценарий може да доведе и Етериум, и Биткойн Кеш до по-бърз срив.


Франсис Пулио, съосновател на консултантската компания Catallaxy, информира, че неотдавнашното предложение на Бутерин означава провал за проекта Етериум, докато интеграцията на Биткойн само ще забави нерешения проблем със скалируемостта.


Неотдавна, другият съосновател на Етериум, Джоузеф Любин, заяви, че блокчейна „вече е значително подобрен“.СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Brave Browser с 8 милиона уникални активни потребители

ОКТ. 19, 2019 09:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple разраства мрежата си от партньори с изключителни темпове

ОКТ. 19, 2019 08:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple прави ключова инвестиция

Инициативата инвестира неразкрита сума в “Towo Labs”.Този проект разработва софтуер с отворен код, който улеснява интегрирането на XRP в хардуерни портфейли, според блог публикация от 16-и октомври 20...
ОКТ. 18, 2019 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Telegram може да отложат пускането на своята криптовалута с поне шест месеца

Според руския Forbes, двама неназовани инвеститори в проекта за 1,7 милиарда долара казаха пред медиите, че Telegram вече са признали, за отлагане на старта с „минимум шест месеца“.Telegram се стремях...
ОКТ. 17, 2019 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света