НАЧАЛО Други

Visa може и да приемат крипто активи

октомври 26, 2018 20:15 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Visa може и да приемат крипто активи

На фона на патента на MasterCard, описващ банково дело за "частични резерви" за крипто активи, главният изпълнителен директор на Visa заяви, че криптовалутите не са заплаха за стабилността на финансовите системи.

=

Ал Кели: Биткойн, криптовалутите не са заплаха за Visa.

Месеци, след като заявиха, че „слънцето е залезнало“ за крипто активите и Bitcoin, бившият мениджър на хедж фонда Джим Креймър говори с Ал Кели, главен изпълнителен директор на Visa, по време на CNBC Mad Money, за да обсъди амбициите на изпълнителният директор за навлизането в криптосферата.

Креймър, който стана известен като ексцентричния водещ на сегмента Mad Money в CNBC, попита Кели, ако фирмата му смята, че криптовалути са предизвикателство за хегемонията на Visa във финансовия свят. В отговор, Кели заяви:

Разбира се, не в краткосрочен и средносрочен план по какъвто и да е начин, тъй като мисля, че [пазарът трябва действително да вярва], че криптото се превръща от стока в истински платежен инструмент. [Там също] трябва да има пазар, така че да може да стане до известна степен като фиатна валута, за да се чувстваме комфортно с него. 

Kоментарите на главния изпълнителен директор се оказаха предимно скептични. Кели добави, че ако крипто активите по някакъв начин просперират, той ще бъде отворен към това да накара Visa да „се движи в тази посока“, тъй като мултинационалната корпорация възнамерява да се ориентира към водещите финансови посредници в световен мащаб. Въпреки това, традиционалистът споменава, че все още не е убеден в цялата идея на криптовалутите, отбелязвайки, че тази иновация остава ценна книга в очите на Visa.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене