НАЧАЛО Други

Visa и Mastercard трябва да се ориентират към крипто за да са конкурентоспособни

МАР. 2, 2019 18:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Visa и Mastercard трябва да се ориентират към крипто за да са конкурентоспособни

Лиза Елис, партньор и старши анализатор в MoffettNathanson, разкри, че криптовалутната технология ще бъде бъдещето на плащанията, а частни платежни компании като Visa и Mastercard ще трябва да я приемат, за да избегнат излизането от пазара.


Макар Лиза да не вижда криптовалутите да заменят тези традиционни платежни системи в близко бъдеще, тя твърди, че технологията предлага свобода на потребителите, която е в центъра на традиционните платежни системи и следователно е потенциално разрушителна. Също така, защото технологията позволява лесно трансгранично плащане, тя може лесно да замени по-старите системи, каза Лиза.

Нейното мнение е валидно главно заради факта, че плащанията с криптовалути като XRP на Ripple отнемат само няколко секунди и струват само малка част от изпратените средства. Ето защо дори традиционните финансови институции като банките и други доставчици на услуги за преводи бързо приемат технологията.

Въпреки че SWIFT не приема директно платежните услуги на Ripple, те работят усилено, за да се справят с тенденциите на нещата в индустрията. Наскоро беше обявено сътрудничество с R3, за да използва продукта за улесняване на плащане, който работи с XRP на Ripple. Това е стратегия за запазване на конкурентоспособността, тъй като блокчейн технологията буквално превзема световната платежна и финансова система.

Междувременно, докладът посочи миналата година, че най-голямата криптовалута в света, Биткойн, обработва повече транзакционна стойност от Visa. Вече, скоростта на транзакциите на Ripple надминава тази на Visa, така че е само въпрос на време индустрията да бъде изцяло завезета от криптовалутите.

Докато блокчейн и криптовалутите претърпяха няколко неуспеха заради правоприлагащите органи като SEC, които ги възпрепятстват да бъдат масово приети, става ясно, че е само въпрос на време технологиите да доминират света. SEC се въздържа от одобрението на Биткойн ETF, което се очаква да донесе значителен тласък на индустрията.

Въпреки забавянето обаче, институциите започнаха да инвестират в криптовалутната индустрия и очевидно се събира инерция за голям ход в индустрията. Неотдавнашният възходящ тренд беше само знак за нещо голямо, като след това се създаде съпротива над $3800, което венчае за голям ход рано или късно.


Ще бъде разумно традиционните институции да създават приятели, вместо да се конкурират с индустрията, тъй като това няма да спре революцията.
https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света