НАЧАЛО Други

Via Varejo си партнира с платформата за блокчейн разплащания Airfox

13.12.2018 12:55 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Via Varejo си партнира с платформата за блокчейн разплащания Airfox

Бразилският гигант за продажби на дребно Via Varejo си партнира с платежната услуга на Airfox, според прессъобщение 12-ти септември.

Via Varejo, която притежава веригата Casa Bahia, интегрира платформата за цифрово банкиране на Airfox на своите платформи за електронна търговия, както и в почти 1000 от офлайн магазините.

Както се отбелязва в прессъобщението, клиентите ще могат да купуват стоки в Casa Bahia, като плащат директно чрез Airfox или ще могат да използват микрозаеми, предоставени от групата за търговия на дребно. Клиентите могат също така да използват приложението за лични финанси, като например депозиране и теглене на пари в брой, в обект на веригата.

Airfox е мобилна финансова услуга, стартирана през февруари 2018 г., която включва фиатни и блокчейни плащания чрез монетата AirToken (AIR), базирана на ERC-20.

Прессъобщението очертава значението на сътрудничеството като масовото приемане на платежни услуги, задвижвани от блокчейн, позволяващи на Airfox “да разшири своя мобилен цифров портфейл в националната клиентска база на Via Varejo и да доведе до осиновяването на масовия пазар”.

Via Varejo е една от най-големите търговци на дребно за битова електроника и уреди в Бразилия, достигайки 60 милиона клиенти чрез своите марки Casas Bahia и Pontofrio. Компанията притежава повече от 900 магазина в 350 бразилски града, като според съобщенията достига до 1 милион доставки на месец.

Съгласно неотдавнашното прессъобщение, Via Varejo е обработила приблизително 6,3 милиарда долара в продажби през 2017 година.

Миналата седмица американският луксозен автомобилен търговец Post Oak Motor Cars стана първият дилър на Rolls-Royce, Bentley и Bugatti в страната, който приема Биткойн (BTC) и Биткойн Кеш (BCH) като плащане.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Министър-председателят на Япония призовава за реформи на капиталовите пазари

В сряда японският министър-председател Фумио Кишида направи публично обръщение, насочено към привличане на чуждестранни инвестиции, като обеща по-нататъшни реформи на капиталовите пазари и се застъпи за управлението на активи по време на реч пред събрание на глобални инвеститори в Токио.

22.05.2024 20:30 2 мин. четене

Бичите настроения преобладават на фондовия пазар – какво да очакваме?

Сегашните настроения на инвеститорите в акции са изключително оптимистични и достигат невиждани от години нива. Въпреки това в този момент е необходимо да се внимава с агресивното навлизане на пазара.

22.05.2024 17:30 3 мин. четене

Рецесията идва за САЩ според “Кралят на облигациите”

Джефри Гъндлах, главен изпълнителен директор на DoubleLine Capital, поддържа отдавнашното си убеждение, че Съединените щати се насочват към икономически спад.

22.05.2024 16:30 2 мин. четене

Yug Labs се отказа да прави промени по CryptoPunks след негативен отзвук от общността

Главният изпълнителен директор на Yuga Labs Грег Солано обяви, че компанията ще прекрати промените в проекта CryptoPunks след реакцията на общността.

22.05.2024 15:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.