НАЧАЛО Други

Via Varejo си партнира с платформата за блокчейн разплащания Airfox

ДЕК. 13, 2018 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Via Varejo си партнира с платформата за блокчейн разплащания Airfox

Бразилският гигант за продажби на дребно Via Varejo си партнира с платежната услуга на Airfox, според прессъобщение 12-ти септември.


Via Varejo, която притежава веригата Casa Bahia, интегрира платформата за цифрово банкиране на Airfox на своите платформи за електронна търговия, както и в почти 1000 от офлайн магазините.


Както се отбелязва в прессъобщението, клиентите ще могат да купуват стоки в Casa Bahia, като плащат директно чрез Airfox или ще могат да използват микрозаеми, предоставени от групата за търговия на дребно. Клиентите могат също така да използват приложението за лични финанси, като например депозиране и теглене на пари в брой, в обект на веригата.

Airfox е мобилна финансова услуга, стартирана през февруари 2018 г., която включва фиатни и блокчейни плащания чрез монетата AirToken (AIR), базирана на ERC-20.

Прессъобщението очертава значението на сътрудничеството като масовото приемане на платежни услуги, задвижвани от блокчейн, позволяващи на Airfox "да разшири своя мобилен цифров портфейл в националната клиентска база на Via Varejo и да доведе до осиновяването на масовия пазар".

Via Varejo е една от най-големите търговци на дребно за битова електроника и уреди в Бразилия, достигайки 60 милиона клиенти чрез своите марки Casas Bahia и Pontofrio. Компанията притежава повече от 900 магазина в 350 бразилски града, като според съобщенията достига до 1 милион доставки на месец.

Съгласно неотдавнашното прессъобщение, Via Varejo е обработила приблизително 6,3 милиарда долара в продажби през 2017 година.

Миналата седмица американският луксозен автомобилен търговец Post Oak Motor Cars стана първият дилър на Rolls-Royce, Bentley и Bugatti в страната, който приема Биткойн (BTC) и Биткойн Кеш (BCH) като плащане.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от крипто пазара до края на 2021 година?

В ново интервю за Real Vision Finance Пал казва, че очаква Биткойн и крипто пазарите да претърпят значителен подем до края на годината.“Най-общо казано, последното тримесечие на годината е, когато идв...
СЕП. 16, 2021 19:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света