НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Ветеран от Уолстрийт разкрива 'истинската причина' зад скорошния спад на крипто пазара

МАЙ. 18, 2021 08:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ветеран от Уолстрийт разкрива 'истинската причина' зад скорошния спад на крипто пазара

Основателят и главен изпълнителен директор на Avanti Financial твърди, че неотдавнашното разкриване на Tether относно стейбълкойн резервите им може да е допринесло за разпродажбите на алткойни миналата седмица.

В поредица от съботни туитове Кейтлин Лонг заяви, че резервите на Tether Holdings Limited на Tether (USDT) не е инвестиран в “краткосрочни, по-нискорискови, ликвидни ценни книжа”, а по-скоро кредитни активи със съмнително качество.Главният изпълнителен директор на Avanti твърди, че търговците може да са се чувствали принудени да продават други криптовалути, за да намалят общото си изложение на риск, като се има предвид, че стейбълкойнът - класиран на шесто място по пазарна капитализация от 58 млрд. долара - има потенциала да свали други токени на фона на корекция на кредитния пазар.


Ако Tether остане де факто кредитен хедж фонд, като инвестира резерви по този начин, пазарите вече могат безопасно да прогнозират, че цените на Биткойн и крипто вероятно ще имат висока корелация с кредитните пазари”, каза Лонг.


“Те вероятно ще се коригират заедно.”


Лонг добави, че властите все още могат да изберат да предприемат мерки срещу стабилните монети след пълното разкритие на резервите на Tether, но заяви, че крипто индустрията може да има полза от регулаторната яснота:


Едно от най-добрите неща за индустрията понастоящем би било получаването на стабилни монети, за да се оправят американските регулатори, особено Фед и SEC. Тези монети са много важен мост между крипто и щатския долар.


Според доклада на Tether Holdings Limited 75,85% от подкрепата на USDT се формира от пари и еквиваленти, като търговските книжа представляват 65,39% от тази категория. Лонг твърди, че всякакви потенциални последици на пазарите “ще бъдат напълно избежни”, ако Tether е инвестирал повече в държавни ценни книжа - само 2,94% от общите си парични средства, парични еквиваленти, други краткосрочни депозити и търговски ценни книжа - вместо активи с привидно по-висок риск.


Коментарите на главния изпълнителен директор идват след като цената на Биткойн (BTC) спадна под $46,000 на някои борси - крипто активът е $45,386 към момента на публикуване, след като падна над 17% през последните седем дни. Не е ясно обаче каква роля може да е изиграло разкриването на Tether на крипто пазара.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Норвежки милиардер: Биткойн ще стане мейнстрийм - коментарите на Илон Мъск 'нищо не променят'

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Тези малки криптовалути са на път към 100x растеж, според Ларк Дейвис (видео)

В ново видео Дейвис подчертава, че Polkadot и Kusama (KSM), тестовата мрежа за Polkadot, пускат своите паравериги.Параверигите и на двете платформи са форма на персонализиран блокчейн, който е специфи...
ЮНИ. 12, 2021 14:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

$4 милиона печалба от Dogecoin: Основателят на Етериум говори за инвестицията си

Виталик разкри, че е направил повече от $4 милиона от инвестиция в Dogecoin. Всичко това през 2016 г. И разбира се, Илон Мъск се съгласява с някои от неговите коментари.Всъщност, въпреки че беше впеча...
ЮНИ. 12, 2021 13:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Братът на министър-председателят на Канада раздава безплатен Dogecoin (DOGE)

За всеки, който не следи отблизо крипто пространството: шеговитата криптовалута, създадена през 2013 г. като конкурент на Биткойн, сега се превърна в шестия най-голям дигитален актив по пазарна капита...
ЮНИ. 11, 2021 17:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съосноватeлят на Reddit обяви подкрепата си за Етериум

Оханян предпочита ЕтериумОханян разкри, че основният му интерес е към Етериум блокчейна, добавяйки, че Етериум "има най-много какво да доказва“.Той обясни, че харесва Етериум заради многобройните му п...
ЮНИ. 11, 2021 19:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света