НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Норвежки милиардер: Биткойн ще стане мейнстрийм - коментарите на Илон Мъск 'нищо не променят'

МАЙ. 17, 2021 11:54 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Норвежки милиардер: Биткойн ще стане мейнстрийм - коментарите на Илон Мъск 'нищо не променят'

Норвежкият милиардер Кел Инге Роке казва, че Биткойн ще е мейнстрийм.

За разлика от Tesla, която спря да приема криптовалута, компанията на Роке сега обмисля да приеме BTC като средство за плащане, подчертавайки, че коментарите на Илон Мъск относно екологичните проблеми на криптовалутата не са променили нищо.


Норвежкият петролен магнат навлиза по-дълбоко в Биткойн


Норвежкият петролен милиардер Кел Инге Роке смята, че флагманската криптовалута може да струва милиони долари. Той е собственик на почти 70% от индустриалната инвестиционна компания Aker ASA, която притежава производителя на петрол Aker BP, който наскоро навлиза в зелените технологии и възобновяемата енергия.


Ентусиазмът на Роке за Биткойн оказа влияние върху Aker, който сега казва, че е отворен за идеята да приема плащания в BTC, съобщи Bloomberg в събота. “Любопитни сме към тази технология”, каза главният изпълнителен директор на Aker Ойвинд Ериксен.


Той обясни, че платежната система все още не е конфигурирана да приема криптовалута, но отбеляза, че “тук нещата се случват много бързо”. В допълнение, Ериксен подчерта, че идеята да получава плащания в Биткойн не му е чужда.


Коментарът на Aker последва съобщението на Tesla и Илон Мъск, който спря приемането на Биткойн за плащания.


“Загрижени сме от бързо нарастващото използване на изкопаеми горива за добив на Биткойн и транзакции, особено въглища, които имат най-лошите емисии от всички горива.”


В отговор на тези коментари относно екологичните проблеми на Биткойн, Aker потвърди, че последните коментари на Мъск “не са променили нищо”.


В писмо до акционерите по-рано тази година Роке заяви, че навлизането на Биткойн в основната икономика е неизбежно. Въпреки нестабилността на криптовалутата, той пише:


Въпросът не е дали, а кога ... Трябва да очакваме много волатилност. Но не ни интересува, защото вярваме в дългосрочната функционалност.


През март Роке създаде компания за инвестиции в Биткойн, наречена Seetee AS, с първоначална капиталова инжекция от 500 милиона крони (60 милиона долара). Той обясни, че ликвидните активи на Seetee ще бъдат в BTC.


Ентусиазмът на Роке за BTC също привлече друг норвежки милиардер към крипто сферата. Ойстийн Стрей Спетален заяви през април, че е купил малко BTC, след като е прочел, че “Роке е влязъл в Биткойн.


Той призна:


Не мога да понеса да видя, че Роке прави пари, а не аз.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

SEC одобри първия Биткойн ETF

Разбира се, по-голямата част от тези усилия (ако не всички) бяха безполезни - причинени от намаляващото търсене по време на кризи, противопоставяне от страна на държавните органи или общата несигурнос...
ОКТ. 16, 2021 12:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво предстои за Биткойн над $60,000?

Най-голямата дигитална валута по пазарна капитализация се изкачи над $60,000 по-рано днес на борсата Bitstamp, както отрази CryptoDnes.Криптовалутата се търгува на $61,600 към момента на писане, споре...
ОКТ. 15, 2021 20:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC вероятно ще одобри Биткойн ETF следващата седмица

Позовавайки се на “хора, запознати с въпроса”, Bloomberg съобщи, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ е готова да одобри първите борсово търгувани фондове за Биткойн в страната.Анонимните източн...
ОКТ. 15, 2021 13:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн заплатите за държавни служители са основен приоритет за Маями

Той също така посочи, че търси незабавно одобрение да постави Биткойн в баланса на Маями.Суарес каза пред Bloomberg News, че по отношение на плащането на държавни служители в Биткойн (BTC): „Искам да ...
ОКТ. 15, 2021 12:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света