НАЧАЛО Прессъобщения

Веселин Георгиев, Binance: Спад на киберпрестъпността и незаконните крипто транзакции през 2023 г. 

28.02.2024 16:11 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Веселин Георгиев, Binance: Спад на киберпрестъпността и незаконните крипто транзакции през 2023 г. 

Спад на крипто престъпленията и незаконните крипто транзакции от 0.43% на 0.34% през 2023 г. –  това сподели представител на Binance, позовавайки се на данни от Chainalysis.

През изминалата година парите, свързани с престъпна дейност, преминали през крипто намаляват.  На първо място, спадът на незаконните обеми и на дела на транзакциите е резултат от това, че крипто индустрията като цяло увеличи съвместните си усилия за сигурност, усъвършенства защитата си и затегна сътрудничеството си с правоприлагащите органи.

Според доклада на Chainalysis през 2023 г. делът на незаконните транзакции в общия обем на крипто транзакциите е намалял значително. В това число са включени активи, придобити посредством хакерски атаки срещу криптовалути, както и средства, изпратени до портфейли, които анализаторите са определили като незаконни – такива, свързани с групи за откуп, дарк уеб пазари и онлайн търговци на законово забранени за търгуване субстанции; адреси, свързани с финансиране на терористични организации и санкционирани субекти и юрисдикции, и други. 

,,През изминалата година насочихме фокуса си към активна борба с киберпрестъпността, като днес крипто определено е по-неприветливо място за кибер престъпниците и те избират все по-незащитени канали за измамите си. Всеки такъв опит, който регистрираме у нас, бива изпратен към правоприлагащите органи, с което значително редуцираме последващи опити за атаки.”, коментира Веселин Георгиев, Country Manager на Binance за България. 

Общата стойност на дигиталните активи, получени от незаконни адреси, също бележи значителен спад между 2022 и 2023 г. – от $39.6 милиарда на $24.2 милиарда. За сравнение, общият размер на незаконните средства, които са преминали през световната финансова система през миналата година, възлиза на $3.1 трилиона, според оценките в доклад на NASDAQ за глобалната финансова престъпност.

Binance е сред лидерите в индустрията, които работят активно в посока изграждането на стабилна и всеобхватна програма за съответствие. Компанията е засилила своите инвестиции в сигурността и мониторинга, и разполага с едни от най-добрите екипи за сигурност в света на финансите. Това е възможно и благодарение на автоматизираните инструменти на базата на изкуствен интелект за on-chain и of-chain мониторинг в реално време, които е интегрирала в процесите си. 

В резултат на активната си работа в посока осигуряване на по-голяма потребителска сигурност и прозрачност, от компанията отчитат значителен ръст на нови потребители – в рамките на 30%. С това общият им брой към края на 2023 г. възлиза на 170 милиона клиенти на платформата, които търгуват с разнообразни дигитални активи. От Binance отчитат и сериозен ръст при обработените от правоприлагащи органи искания. През 2022 г. компанията засили своята глобална програма по правоприлагане – за предотвратяване на кибер и финансовите престъпления, с което към днешна дата успешно са обработени 58,000 искания, в сравнение с 2020 г., когато общият им брой възлиза на 5,400. 

,,Нашата стратегия в България от Ден 1 винаги е била хиперлокализацията. Със сигурност няма друга глобална крипто компания, която да стои толкова близо до потребителите си в България. Днес всички наши основни продукти са локализирани – в това число над 350 статии в Binance Academy, достъпни на родния ни език, което я прави най-големият безплатен образователен ресурс за крипто и блокчейн у нас. В допълнение блогът на Binance съдържа стотици статии като добавяме нови всяка седмица. През 2023-та година проведохме 10 събития, на които се срещнахме с наши потребители от цялата страна. Да бъдем близо до страхотната българска крипто общност остава нашият приоритет през тази година”, добави Веселин Георгиев.

Основна цел на Binance през 2024 г. у нас и в световен мащаб ще бъде разширяването на свободата на парите за всеки потребител, както и подобряването на достъпа до Web3 и крипто. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Прессъобщения Новини

Крипто пейзажът след халвинга на Биткойн: Защо тези меме монети може да са по-добри от Етериум?

След дългоочакваното халвинг събитие на Биткойн пазарът на криптовалути стана свидетел на неочакван феномен.

24.04.2024 10:31 6 мин. четене

Може ли Raboo да бъде следващият Pepe или Dogecoin? Умните инвеститори залагат на предпродажбата на RABT за 100Х печалба

Движенията на цената на Dogecoin често представят по-широка картина на настроенията около сектора на меме монетите, като се има предвид статутът на Dogecoin като най-голямата меме монета по пазарна капитализация.

24.04.2024 10:02 3 мин. четене

Алткойни под $1 с потенциал за 100Х растеж

При търсенето на обещаващи евтини криптовалути Cardano (ADA), Rollblock (RBLK) и Tron (TRX) се открояват като първенци.

24.04.2024 9:55 4 мин. четене

Може ли XRP да се завърне? Algotech (ALGT) и Near Protocol стават фаворити след ралито

Ветровете на промяната духат през пазара на криптовалути. Установените играчи, които някога са били смятани за недосегаеми, се сблъскват с нови предизвикателства, докато иновативни проекти излизат в светлината на прожекторите.

24.04.2024 9:14 5 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.