НАЧАЛО Други

Верига супермаркети в Бразилия започват да приемат крипто

декември 22, 2018 11:25 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Верига супермаркети в Бразилия започват да приемат крипто

Oásis Supermercados, бразилска верига от супермаркети, разположена в Рио де Жанейро, наскоро започна да приема плащания в криптовалути, след като поискаха от местна борса информация и обучение за служителите им, за това как да започнат да предлагат новата услуга.

Според местния портал за новини Portal do Bitcoin, клиентите на веригата в Рио де Жанейро вече ще могат да плащат за стоките, използвайки Биткойн, Биткойн Кеш и Litecoin, според един от мениджърите на фирмата Дъглас Андраде.Резултат с изображение за Oásis Supermercados

Говорейки с местната медия, Анданде отбеляза, че брат му Тиаго е този, на който му хрумнала идеята за приемане на плащания в криптовалути, след като вижда видео, обясняващо как точно се случва този процес. След като видеоклипът пробужда интереса им, Oásis Supermercados се обърнаха към крипто борса, за да получат повече информация.

Фирмата има годишен оборот от $6,5 милиона и 90 служители, 20 от които касиери. Всички от тях са били обучени да приемат плащания в крипто. Андраде казва:

Много е лесно. Това е като плащане с кредитна карта. Клиентът казва в коя криптовалута иска да плати, операторът записва сумата в бразилски реали и системата вече я конвертира в крипто. След това просто сканирайте QR кода и сте готови.

Веригата ще приема криптовалути чрез CoinWISE, фирма, която превръща криптото, което те получават, в реали и ги изпраща в рамките на три дни след извършване на плащанията.

Местната медия изтъква, че тъй като системата е въведена наскоро, все още не е получено заплащане чрез дигиталните активи, въпреки че Андранде твърди, че новината се е разпространила, а някои вече са предположили, че трябва да започнат да приемат други виртуални валути, включително NANO.

Бразилското министерство на федералните приходи (RFB) разкри, че иска да следи дейността на бизнеса, занимаващ се с криптовалути, в това, което твърди, че е опит да се предотврати укриването на данъци и прането на пари. Подходът им изглежда не възпира собствениците на Oásis Supermercados.

Крипто борсите в страната се сблъскват с трудности през последните няколко месеца, като Huobi дори освободи 6 от 10-те си служители в страната. Лъчът на надеждата обаче озарява Бразилия, след като местния обмен Bitcoin Max спечели дело, за възстановяване на затворените им сметки.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене