НАЧАЛО Биткойн

Верига ресторанти в Близкия изток преобразува капитала си в Биткойн

август 20, 2020 17:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Верига ресторанти в Близкия изток преобразува капитала си в Биткойн

Базирана в Канада верига за ресторанти от Близкия Изток преобразува всичките си резерви от фиат в Биткойн.

Според публикация в Twitter от 19-ти август от Tahini’s – “най-добрият ресторант в Близкия Изток“ – решението да прехвърли паричните си резерви към криптовалута претърпя своя генезис при срива през март и когато канадското правителство започна да предоставя програми за подпомагане на предприятия, които не могат да останат отворени поради пандемията.

След като Съединените щати и Канада печатат пари за подпомагане на затруднените си икономики, собственикът на Tahini, Омар Хамам, започна да разглежда финансовата система като “игра на музикални столове, която се играе в момента и музиката ще спре и някои хора ще изпуснат“.

Хамам каза, че е загрижен, че раздаването на стимули и печатането на пари ще обезцени фиатната валута. “Струваше ни се, че парите не бяха толкова привлекателни“, каза той.

В крайна сметка с всички излишни пари, които циркулират в икономиката, тези пари ще струват по-малко.

С течение на времето постоянно се опитвах да се уча и да разширя знанията си за финансите. Чух хора от Биткойн общността да казват, че трябва да чуете за Биткойн поне 7 пъти, преди да влезете в него.

Той реши да преобразува спестяванията на компанията в Биткойн, тъй като “предлага много по-добра алтернатива за спестяване на пари“. Той съобщи, че те ще продължат да използват Биткойн като резервен актив – “може би завинаги, ако нямаме нужда от фиат“.

Биткойн се приема тук

Tahini следва същата стратегия за финансово планиране като тази, регистрирана в компанията MicroStrategy, която миналата седмица обяви, че е приела Биткойн (BTC) като основен резервен актив. MicroStrategy закупи 21 454 BTC за около 250 милиона долара.

Пейзажът се променя толкова бързо, някои дори сега се чудят дали Berkshire Hathaway, контролиран от Уорън Бъфет, може да инвестира в криптовалута като хедж срещу инфлацията. 

Решението на ресторанта да премине към Биткойн получи ентусиазирана подкрепа от крипто общността. Подкастърът Антъни “Помп” Помплиано сподели в Twitter подкрепата си, казвайки, че “още една компания преобразува капиталa си в Биткойн“, добавяйки, че смята, че идеята се разпространява.

Питър Маккормак, домакин на подкаста What Bitcoin Did, сподели мислите на Помп и публикува, че той също обмисля да превърне целия си необработен капитал в BTC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Директорът на Binance прогнозира големи успехи в крипто пространството през следващия бичи пазар

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути по обем на търговията очаква редица постижения в крипто индустрията през следващата бича фаза.

май 30, 2023 10:30 2 мин. четене

Как да изкарвате пари с ChatGPT

В тази статия ще видите пет начина, по които можете да използвате ChatGPT, за да печелите пари, като например създаване на съдържание, проектиране на инструменти с изкуствен интелект и др.

май 30, 2023 8:00 4 мин. четене

Халвингът на Биткойн разбива мита за намаляващата възвръщаемост

Неотдавнашна публикация в Twitter, в която се подчертава историческото представяне на цената на Биткойн след всяко халвинг събитие, предизвика интригуващи дискусии в крипто общността.

май 30, 2023 7:00 4 мин. четене

БРИКС: Саудитска Арабия иска да финансира алианса

Според информацията Новата банка за развитие (NDB), известна още като “банката на БРИКС”, в момента обсъжда потенциалното си партньорство със Саудитска Арабия.

май 29, 2023 20:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.