НАЧАЛО Други

Венецуелците се обръщат към крипто за генериране на пасивен доход

МАЙ. 27, 2018 11:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Венецуелците се обръщат към крипто за генериране на пасивен доход

Боливарска република Венецуела е дом на една от най-тежките хиперинфлационни кризи в света.

 

Поради това гражданите все повече се обръщат към копаенето на криптовалути, за да компенсират липсата на средства.


Бум в копаенето на крипто


Една от главните причини, поради които крипто добивната индустрия процъфтява, е поради енергийната ситуация в страната. Електроенергията, макар и понякога несигурна, е почти свободна, в резултат както на хиперинфлацията, така и на задържаните от правителството цени на комунални услуги.

Според статия в Bloomber, че за 900 000 боливара (около 0,90 долара) по чернo пазарната цена могат да се купят - кафе, сладкиши и чаша сок в кафене. В същото време венецуелците могат да плащат месечните си комунални услуги, включително електричество, вода, газ, интернет и телефон, за около 300 000 боливара (около 0.30 долара).


Ключов аспект от мисията на копаенето на крипто се отнася до опитите да се съберат някакви последователни доходи - постоянен приток на доходи в долари или друга чуждестранна (или цифрова) валута.С малка инсталация за копаене от само няколко платформи може да се генерират 1000 долара месечно - значителна сума пари във Венецуела, страна, в която едно семейство от четирима може да живее разумно добре с 500 долара на месец.

Освен това не е само крипто добива. Това са услуги за компютърно програмиране за чуждестранни компании, играещи онлайн фентъзи игри или събиране на парични преводи от членове на семейството, които сега работят в чужбина.

Интересното е, че в миналото паричните преводи са били нещо задвижващо други икономики в региона - страни като Хондурас, Ел Салвадор и Доминиканската република. Но много се е променило и състоянието на икономиката. Все повече и повече граждани напускат страната, за да работят в чужбина и от своя страна изпращат пари вкъщи.

По-рано тази година президентът на Венецуела, Николас Мадуро стартира програма за насърчаване на гражданите да създават ферми за добив в цялата страна. Говорейки в Каракас, той каза, че младите хора трябва да бъдат "заразени с кураж" и да създадат "ферми за крипто във Венецуела", съобщиха местните новини през март.

Тази програма се нарича "Plan Chamba Juvenil Digital" и правителството се надява, че "програмата ще привлече най-малко един милион студенти" - туитва Мадуро.


Държавният глава разработи:

Програмата е създадена, за да помогне за включването на младите хора - включително студенти, безработни, самотни майки и бездомни - в трудов живот. Очаква се също да осигури възможности за работа на последните завършили.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Джак Дорси издаде първия си туит под формата на NFT

Публикуван от Дорси на 21-ви март 2006 г., туитът, който гласи "just setting up my twttr", вече е получил оферта за $88,888.88 от потребител, наречен "@ Crypto888crypto“.just setting up my twttr— jack...
МАР. 6, 2021 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Марк Кюбан инвестира неразкрита сума в NFT платформата Mintable

Фирмата написа в туйт, че се гордее, че Кюбан е инвеститор, а също така се възползва от възможността да наеме персонал в това, което вероятно е пряк резултат от инвестициите на Кюбан и нарастващото тъ...
МАР. 5, 2021 15:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-голямата верига киносалони в Тайланд приема Биткойн

Според доклад от четвъртък на местната информационна агенция Siam Rath, Major Cineplex обяви стартирането на пилотния си проект за плащане с криптовалута в подкрепа на иновациите и новите технологии.З...
МАР. 5, 2021 18:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Crypto.com заделя $200 милиона за инвестиране в крипто стартъпи

Обявено на 4-ти март, новото венчър предприятие, наречено Crypto.com Capital, бе пуснато, за да ускори растежа на крипто стартъпите и да ускори растежа на индустрията като цяло, се казва в прессъобщен...
МАР. 5, 2021 08:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света