НАЧАЛО Други

Венецуелците се обръщат към крипто за генериране на пасивен доход

МАЙ. 27, 2018 11:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Венецуелците се обръщат към крипто за генериране на пасивен доход

Боливарска република Венецуела е дом на една от най-тежките хиперинфлационни кризи в света.

Поради това гражданите все повече се обръщат към копаенето на криптовалути, за да компенсират липсата на средства.


Бум в копаенето на крипто


Една от главните причини, поради които крипто добивната индустрия процъфтява, е поради енергийната ситуация в страната. Електроенергията, макар и понякога несигурна, е почти свободна, в резултат както на хиперинфлацията, така и на задържаните от правителството цени на комунални услуги.

Според статия в Bloomber, че за 900 000 боливара (около 0,90 долара) по чернo пазарната цена могат да се купят - кафе, сладкиши и чаша сок в кафене. В същото време венецуелците могат да плащат месечните си комунални услуги, включително електричество, вода, газ, интернет и телефон, за около 300 000 боливара (около 0.30 долара).


Ключов аспект от мисията на копаенето на крипто се отнася до опитите да се съберат някакви последователни доходи - постоянен приток на доходи в долари или друга чуждестранна (или цифрова) валута.С малка инсталация за копаене от само няколко платформи може да се генерират 1000 долара месечно - значителна сума пари във Венецуела, страна, в която едно семейство от четирима може да живее разумно добре с 500 долара на месец.

Освен това не е само крипто добива. Това са услуги за компютърно програмиране за чуждестранни компании, играещи онлайн фентъзи игри или събиране на парични преводи от членове на семейството, които сега работят в чужбина.

Интересното е, че в миналото паричните преводи са били нещо задвижващо други икономики в региона - страни като Хондурас, Ел Салвадор и Доминиканската република. Но много се е променило и състоянието на икономиката. Все повече и повече граждани напускат страната, за да работят в чужбина и от своя страна изпращат пари вкъщи.

По-рано тази година президентът на Венецуела, Николас Мадуро стартира програма за насърчаване на гражданите да създават ферми за добив в цялата страна. Говорейки в Каракас, той каза, че младите хора трябва да бъдат "заразени с кураж" и да създадат "ферми за крипто във Венецуела", съобщиха местните новини през март.

Тази програма се нарича "Plan Chamba Juvenil Digital" и правителството се надява, че "програмата ще привлече най-малко един милион студенти" - туитва Мадуро.


Държавният глава разработи:

Програмата е създадена, за да помогне за включването на младите хора - включително студенти, безработни, самотни майки и бездомни - в трудов живот. Очаква се също да осигури възможности за работа на последните завършили.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Кои NFT пазари се представят най-добре до този момент?

DappRadar публикува своят списък на 30-те най-големи NFT пазари за всички времена по отношение на общите продажби, като всичките тридесет NFT проекта заедно са събрали общо над $11.53. Повече от две т...
СЕП. 26, 2021 19:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск винаги ще има подкрепата на Dogecoin общността

Dogecoin профилът на @itsALLrisky, който е с над 183,000 последователи написа в Twitter, че подкрепата, дадена на Dogecoin от изпълнителния директор на Tesla, Илон Мъск, няма да остане незабелязана от...
СЕП. 26, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Бъри казва, че е получил призовка от SEC за GameStop

“С всичко, което се случва по света...”, написа Бъри в туит, прикрепяйки копие от писмото на SEC.50-годишният Бъри не отговори на телефонни и имейл съобщения с искане да разясни подробно туита, който ...
СЕП. 26, 2021 15:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто инвеститорите в Австралия бележат значителни успехи тази година

Данните от проучването показват, че средният размер на портфолиа на жени и мъже инвеститори през фискалните 2020-2021 година на BTC Markets е съответно $1,924.30 и $2,214.03. Интересно е да се отбележ...
СЕП. 26, 2021 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света