НАЧАЛО Биткойн

Венецуела изтъргува рекорден обем Биткойн през октомври

ноември 9, 2018 16:35 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Венецуела изтъргува рекорден обем Биткойн през октомври

Венецуела постави нов рекорд за Биткойн миналата седмица, тъй като страната търгува с криптовалутата повече от всякога.

Според данни от Coin Dance, обемът на търговията за седемте дни, приключващи на 3-и ноември, все още надвишава всички предишни висоти.

Общо 1075 БТК (7 млн. долара) са се търгували само с P2P платформа за търговия Localbitcoins, 10 BTC повече от всякакви предишни рекорди.

Измерен в боливар, обемът лесно бие всички предишни рекордни суми, достигайки 1,6 млрд. VES. Преди две седмици стойността възлизаше на 1,1 милиарда.

Причините зад най-новия скок изглежда са многобройни.

Комбинация от инфлация, контрол на капитала, недостиг на чуждестранна валута и други продължават да омаловажават способността на венецуелците да поддържат контрол върху финансовия си суверенитет, посредством фиатни валути.

В същото време, правителството е решено да принуждава гражданите да взаимодействат с новата правителствена криптовалута Petro.

Задължителното приемане на плащания с Petro изглежда също е формирало метод за принудително повишаване на цените, както и таксите за кандидатстване за паспорти.

Тази седмица се засили и международният натиск, като САЩ обявиха санкции за износ на злато на Венецуела.

Междувременно, в неделя проектът Dash 00, даде начало на Dash Text. Насочвайки се към опростените плащания, планът има за цел да позволи на търговците да приемат DASH плащания с каквото и да било мобилно устройство, заобикаляйки нуждата от смартфон с интернет връзка.

Ръководителите вече твърдяха, че Венецуела сега представлява вторият по големина пазар на Dash. Има и твърдения, съсредоточаващи се върху твърденията, че Petro е до голяма степен копие на Dash.

Самият Dash също не успя да избяга от критика, като един коментатор, който описва твърденията на компанията за проникване на пазара като „змийско олио“ миналия месец.

Спорадичните доклади за приемането на търговци продължават да се появяват, като един потребител на Reddit разпространи новината, че магазинът Traki приема пет криптовалути.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Твърде късно ли е да закупите Биткойн преди 2023?

Биткойн все още диктува модата в крипто света. Но дали си струва да купите сега? Има ли нови проекти на хоризонта? Нека видим в тази статия.

декември 8, 2022 17:19 1 мин. четене

Биткойн: Въпреки забраната, Китай още е движеща сила в пространството

Въпреки че Китай започна да ограничава използването на криптовалути, най-вече на Биткойн (BTC), още през 2013 г., оттогава страната неволно придоби и запази статута на тих крипто кит.

декември 8, 2022 13:55 1 мин. четене

Биткойн обезпечението на Binance вдъхва доверие на пазара

Според световната одиторска компания Mazars гигантът криптоборсата Binance има достатъчно резерви, за да подкрепи Биткойните (BTC) на своите потребители.

декември 8, 2022 12:40 1 мин. четене

Биткойн: Вижте колко са реализираните загуби на инвеститорите

След тазгодишния срив на криптопазарите много от инвеститорите, както тези на дребно, така и институционалните намалиха експозицията си към Биткойн или напълно избягаха от позициите си.

декември 8, 2022 7:37 1 мин. четене