НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Венецуела изтъргува рекорден обем Биткойн през октомври

НОЕ. 9, 2018 16:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Венецуела изтъргува рекорден обем Биткойн през октомври
Венецуела постави нов рекорд за Биткойн миналата седмица, тъй като страната търгува с криптовалутата повече от всякога.

Според данни от Coin Dance, обемът на търговията за седемте дни, приключващи на 3-и ноември, все още надвишава всички предишни висоти.


Общо 1075 БТК (7 млн. долара) са се търгували само с P2P платформа за търговия Localbitcoins, 10 BTC повече от всякакви предишни рекорди.

Измерен в боливар, обемът лесно бие всички предишни рекордни суми, достигайки 1,6 млрд. VES. Преди две седмици стойността възлизаше на 1,1 милиарда.


Причините зад най-новия скок изглежда са многобройни.


Комбинация от инфлация, контрол на капитала, недостиг на чуждестранна валута и други продължават да омаловажават способността на венецуелците да поддържат контрол върху финансовия си суверенитет, посредством фиатни валути.

В същото време, правителството е решено да принуждава гражданите да взаимодействат с новата правителствена криптовалута Petro.

Задължителното приемане на плащания с Petro изглежда също е формирало метод за принудително повишаване на цените, както и таксите за кандидатстване за паспорти.

Тази седмица се засили и международният натиск, като САЩ обявиха санкции за износ на злато на Венецуела.

Междувременно, в неделя проектът Dash 00, даде начало на Dash Text. Насочвайки се към опростените плащания, планът има за цел да позволи на търговците да приемат DASH плащания с каквото и да било мобилно устройство, заобикаляйки нуждата от смартфон с интернет връзка.

Ръководителите вече твърдяха, че Венецуела сега представлява вторият по големина пазар на Dash. Има и твърдения, съсредоточаващи се върху твърденията, че Petro е до голяма степен копие на Dash.

Самият Dash също не успя да избяга от критика, като един коментатор, който описва твърденията на компанията за проникване на пазара като "змийско олио" миналия месец.

Спорадичните доклади за приемането на търговци продължават да се появяват, като един потребител на Reddit разпространи новината, че магазинът Traki приема пет криптовалути.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може да продължи възхода си, според Glassnode

Glassnode отбелязва в доклад, че дългосрочните притежатели на Биткойни са натрупали 79.5% от всички BTC, което е еквивалентно на стойността, постигната през октомври миналата година преди началото на ...
СЕП. 16, 2021 13:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Bitwise подава документи за ETF на Биткойн фючърси

ETF са инвестиционни продукти, които проследяват цената на актив или група активи и се търгуват като акции на реална борса.ETF Series Solutions се обединиха с Bitwise Index Services, подразделение на ...
СЕП. 16, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Fidelity лобира SEC да одобри Биткойн ETF

На 8-ми септември се проведе частна среща между президента на Fidelity Digital Assets Том Джесоп, шестима от ръководителите на фирмата и няколко служители на SEC.Финансовите ръководители изложиха реди...
СЕП. 15, 2021 12:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В бичи пазар ли е Биткойн? - ето какво мисли Уили Ву

В редица нови Twitter публикации, Ву информира своите 723,300 последователи, че вижда огромна фаза на разпределение, която се разиграва при Биткойн.“Биткойн продължава да разпределя равномерно монети....
СЕП. 15, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света