НАЧАЛО Регулации

Великобритански регулатор с разследвания свързани с криптовалути

НОЕ. 27, 2018 10:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Великобритански регулатор с разследвания свързани с криптовалути

След годишния колапс на цените на криптовалутите, финансовият надзор на Обединеното кралство (Financial Conduct Authority - FCA) провежда два пъти повече разследвания, свързани с крипто, отколкото през май тази година.


FCA разследва 50 фирми, за които смята, че работят незаконно в капацитет за финансови услуги без разрешението на организацията. Седем докладa са подадени до FCA от служители на крипто бизнеси тази година.

Според източник, това може би се дължи на нарастване на оплакванията за измами от недоволни инвеститори.


Регулаторната яснота все още липсва


През октомври бе съобщено, че FCA се готви да усъвършенства позицията си относно регулирането на обмена на крипто активи в подготовка за евентуално разширяване на регулаторния надзор извън обмена, който се занимава единствено с крипто деривати, като например ценни книжа и фючърси.

Към средата на октомври, FCA създават "Оперативна работна група" за справяне с тези въпроси. Оттогава те публикуват доклад по темата за крипто активите и нормативната уредба на правителството на Обединеното кралство.

Докладът обаче изглежда само предварителен. Там се стига до заключението, че съображенията трябва да бъдат разширени до 2019 г., за да се реши "дали регулаторният периметър изисква удължаване по отношение на крипто активите, които имат сходни характеристики с определени инвестиции, но попадат извън периметъра" - например недеривативни продукти.

Ето защо няма категорична индикация, че увеличаването на разследванията се дължи на промяна в политиката. В този момент правителството на Обединеното кралство не разполага с обща регулаторна рамка за справяне с крипто обмени и токени, но ще "проведе консултация в началото на 2019 г.", за да разработи такава.

Засега те просто ще продължат да предупреждават инвеститорите за рисковете и да "наблюдават потенциалните последици от крипто за финансовата стабилност".

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света