НАЧАЛО Регулации

Великобритански регулатор с разследвания свързани с криптовалути

НОЕ. 27, 2018 10:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Великобритански регулатор с разследвания свързани с криптовалути

След годишния колапс на цените на криптовалутите, финансовият надзор на Обединеното кралство (Financial Conduct Authority - FCA) провежда два пъти повече разследвания, свързани с крипто, отколкото през май тази година.


FCA разследва 50 фирми, за които смята, че работят незаконно в капацитет за финансови услуги без разрешението на организацията. Седем докладa са подадени до FCA от служители на крипто бизнеси тази година.

Според източник, това може би се дължи на нарастване на оплакванията за измами от недоволни инвеститори.


Регулаторната яснота все още липсва


През октомври бе съобщено, че FCA се готви да усъвършенства позицията си относно регулирането на обмена на крипто активи в подготовка за евентуално разширяване на регулаторния надзор извън обмена, който се занимава единствено с крипто деривати, като например ценни книжа и фючърси.

Към средата на октомври, FCA създават "Оперативна работна група" за справяне с тези въпроси. Оттогава те публикуват доклад по темата за крипто активите и нормативната уредба на правителството на Обединеното кралство.

Докладът обаче изглежда само предварителен. Там се стига до заключението, че съображенията трябва да бъдат разширени до 2019 г., за да се реши "дали регулаторният периметър изисква удължаване по отношение на крипто активите, които имат сходни характеристики с определени инвестиции, но попадат извън периметъра" - например недеривативни продукти.

Ето защо няма категорична индикация, че увеличаването на разследванията се дължи на промяна в политиката. В този момент правителството на Обединеното кралство не разполага с обща регулаторна рамка за справяне с крипто обмени и токени, но ще "проведе консултация в началото на 2019 г.", за да разработи такава.

Засега те просто ще продължат да предупреждават инвеститорите за рисковете и да "наблюдават потенциалните последици от крипто за финансовата стабилност".

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Властите във Великобритания забраниха две реклами на Crypto.com

Органът за стандарти за реклама на Обединеното кралство (ASA) забрани две реклами от Crypto.com в поредния си опит за ограничаване на рекламите в крипто пространството. Двете реклами се появиха съотве...
ЯНУ. 6, 2022 11:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Броят на страните, които забраняват крипто, се е удвоил за три години

Въпреки че 2021 г. беше добра година за индустрията на криптовалутите по отношение на представянето на пазара, броят на юрисдикциите, забраняващи крипто, се е удвоил от 2018 г. насам.Доклад на Библиот...
ЯНУ. 5, 2022 10:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банките в Израел трябва да приемат печалби от криптовалути

Съобщава се, че Банката на Израел (BoI) е инструктирала местните банки да приемат печалби от начинания с цифрови активи, стига източникът на парите да не е свързан с престъпни дела. Процедурата има за...
ДЕК. 31, 2021 13:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Южна Корея иска да ограничи блокчейн P2E игрите

Правителството на Южна Корея поиска както от Apple, така и от Google да блокират P2E игрите от съответните им магазини за приложения. Местните медии съобщиха, че правителството е наредило на двете тех...
ДЕК. 30, 2021 13:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света