НАЧАЛО Регулации

Великобритания вече може да конфискува и замразява криптовалути

юли 6, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Великобритания вече може да конфискува и замразява криптовалути

През октомври 2022 г. Обединеното кралство взе решение официално да признае криптовалутите за регулирани финансови инструменти и продукти.

Този ход е резултат от законопроект, предложен от Андрю Грифит, който имаше за цел да включи криптовалутите в рамките на регулираните финансови услуги. Законопроектът адресира и регулирането на стабилните монети.

Неотдавна горната камара на британския парламент прие законопроекта за икономическата престъпност и корпоративната прозрачност, който ще подпомогне правоприлагащите органи в усилията им да конфискуват и замразяват криптовалути, замесени в престъпни дейности. Одобрението от Камарата на лордовете бележи значителна стъпка напред за законопроекта.

Макар че Камарата на лордовете не внесе никакви промени по отношение на свързаните с криптовалутите аспекти на законопроекта, те включиха мерки за улесняване на конфискацията на активи, свързани със случаи на тероризъм. Освен това законопроектът предоставя на съдилищата правомощието да изискват изземване и замразяване на криптовалути, свързани с престъпни дейности.

Греъм Биггар, генерален директор на Националната агенция за борба с престъпността, подчерта отдавнашния проблем с националните и международните престъпници, които използват фирмените структури в Обединеното кралство за пране на пари и корупция, като криптовалутите стават все по-популярен инструмент в тези незаконни дейности.

С одобрението на лордовете законопроектът сега ще премине през последните етапи на разглеждане в Камарата на общините, преди да може да бъде приет като закон. След като и двете камари постигнат съгласие, законопроектът ще изисква подписа на краля, за да бъде официално признат като законодателство.

Важно е да се отбележи, че е възможно да се проведат допълнителни обсъждания и преработки между камарите на парламента, докато се постигне консенсус.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Регулациите на криптовалутите са по-нужни от всякога според директора на Coinbase

Главният изпълнителен директор на Coinbase Брайън Армстронг подчерта, че е изключително важно Съединените щати да създадат регулаторна рамка за криптоактивите.

септември 30, 2023 20:00 1 мин. четене

Регулаторни проблеми изгониха топ крипто борса от Великобритания

Крипто борсата Bybit реши да напусне пазара в Обединеното кралство в очакване на предстоящите разпоредби за крипто маркетинг, които ще бъдат приложени от Органа за финансово поведение (FCA) следващия месец.

септември 22, 2023 22:00 2 мин. четене

Тайланд въвежда нови закони за данъчното облагане на криптовалутите

От 1 януари 2024 г. Тайланд ще преразгледа законодателството си за данъка върху доходите, отнасящо се до приходите, придобити в чужбина.

септември 19, 2023 17:30 2 мин. четене

Крипто пътешествието на Китай: Преди и сега

Някога Китай беше световният център за търговия и добив на биткойни. Въпреки това китайското правителство години наред се бореше с методите за регулиране на нарастващата популярност на криптовалутите и за предотвратяване на подкопаването на стойността на фиатната им валута.

септември 19, 2023 12:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.