НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Вече има над 100,000 Биткойн адреса с повече от $1 милион

ФЕВ. 23, 2021 21:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Вече има над 100,000 Биткойн адреса с повече от $1 милион

Настоящата Биткойн вълна създаде множество милионери, тъй като активът продължава да привлича повече инвеститори, въпреки че претърпява малка корекция.

 

Данните показват, че към 22-ри февруари 2021 г. адресите със салдо в Биткойн над $1 милион са 109,952. Около 9,200 от адресите имат баланс от около $10 милиона. Останалите 100,752 адреса имат салдо в размер на $1 милион всеки.


На други места Биткойн адресите на стойност $100,000 възлизат на 480,956, докато около 2,2 милиона портфейла държат Биткойн за по $10,000. Още 6.5 милиона адреса съдържат баланс на стойност $1,000. Най-голямата група адреси имат баланс на Биткойн от $100 - 15,08 милиона. Поради анонимния характер на водещия световен дигитален актив е невъзможно да се посочат собствениците на адресите. Предполага се, че адресите с над $1 милион в Биткойн принадлежат на инвеститори с големи капиталови потоци като институции или на хора, които са от доста време в пространството. Нека споменем, че един притежател на Биткойн може да има няколко адреса.


Повече институции трупат дигитален актив, като настоящото рали допринася за новия рекорд за всички времена. На 21-ви февруари 2021 г. криптовалутата достигна рекорд над $58,000, като достигна пазарна капитализация от $1 трилион.


Към момента на писане на статията обаче, стойността на Биткойн е спаднала до $47,000, според данни, предоставени от CoinMarketCap. И все пак активът отчита огромни печалби за годината - близо 85%.


Настоящото рекордно ценово нарастване бе предизвикано, след като производителят на електрически превозни средства Tesla (NASDAQ: TSLA) обяви инвестицията си в Биткойн от $1,5 милиарда. Tesla се присъедини към други институции като MicroStrategy, които масово превърнаха част от паричните си резерви в Биткойн.


Ефекти от няколко големи притежатели на пазара на Биткойн


Както показват данните, има едва няколко Биткойн адреса, които имат по-големи от гореспоменатите суми. Това доведе до дебат за концентрацията на богатство, особено когато активите стоят неподвижни в сметка в продължение на години.


В замяна ликвидността се понижава, докато волатилността на цените се увеличава. Освен това волатилността се увеличава, когато тези големи притежатели преместват значително количество Биткойн в една транзакция.


При нормални обстоятелства големите притежатели на Биткойн адреси не купуват актива по време на ралита като инвеститорите на дребно. В дългосрочен план големите Биткойн адреси имат за цел да стимулират пазара и да изтръгнат паниката на инвеститорите на дребно и да се възползват от възможностите да купуват относително евтино.


Може да се предположи, че тези портфейли, които държат около $100, са предимно инвеститори на дребно, които купуват актива поради страха да не пропуснат или да експериментират с Биткойн и самата блокчейн среда.


Въпреки това стойността на Биткойн, държана от портфейлите, до голяма степен ще зависи от движението на цената на актива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Free Bitcoin ФЕВ. 23, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Вижте кой направи Биткойн транзакция за $4,5 милиарда

Движението, което за първи път беше открито от автоматизирания Биткойн тракер Block Bot, изпрати 103,510 BTC в една транзакция срещу такса от нищожните $21.Ходът, който се случи в събота, е един от на...
МАР. 1, 2021 23:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Citibank: Биткойн може да се превърне в предпочитана валута за международна търговия

"Биткойн е в повратна точка"Анализаторите от Citi смятат, че Биткойн изглежда е достигнал "повратна точка“. Флагманската криптовалута може или да се превърне в предпочитано средство за обмен за междун...
МАР. 1, 2021 19:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Без спирка: MicroStrategy купиха Биткойн за още $15 милиона

Компанията, чийто главен изпълнителен директор Майкъл Сейлър е един от най-гласовитите привърженици на Биткойн, купи криптовалутата на средна цена от около $45,710 за всяка монета.MicroStrategy, най-г...
МАР. 1, 2021 16:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от Биткойн този март?

Цената на BTC отчете лек спад през уикенда, преди да отскочи отново над $47,000. Някои анализатори посочват, че повече миньори са започнали да продават, което е довело до последния спад. Макар че...
МАР. 1, 2021 15:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света