НАЧАЛО Биткойн

Вдъхновено от крипто изкуство на аукцион с цел благотворителност

ноември 26, 2018 19:49 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Вдъхновено от крипто изкуство на аукцион с цел благотворителност

Tour de Crypto стартира тази година за едновременно повишаване на осведомеността за криптовалутите и средствата за благотворителност.

Неотдавнашното събитие показа, че двама велосипедисти – Джейсън Берлин и Джовъл Веласкес – пътуват от Хамптънс в Ню Йорк до Хънтингтън Бийч, Калифорния, докато обучават благотворителни организации и донори в САЩ за крипто и ползите, които тези цифрови активи потенциално могат да предоставят на процеса на дарения.

Освен това, организацията си постави за цел да събере $1 милион в крипто за Център за жени в Хюстън – неправителствена организация, посветена на подпомагането на оцелелите от домашно и сексуално насилие.

По пътя, двама художници се присъединиха към кампанията, като всеки дари произведение на изкуството, за да помогне на Tour de Crypto да постигне целта си от $1 милион. Изкуството ще бъде продадено на търг на Washington Elite AI Blockchain Summit, който ще се проведе във Вашингтон от 30-и ноември до 1-и декември.

Първото произведение, наречено „Баланс на веригата“, е създадено от Нану Беркс, вдъхновен от крипто художникчка, която е излагала своето изкуство на различни блокчейн събития.

Беркс се обърна към Блейк Рицо, шефът на благотворителността за Tour de Crypto, за да се включи и да дари творбата си за каузата.

Дарената картина (включваща части от рециклиран или преобразуван компютърен хардуер) има две лица, едно „мъжко“ и другото „женствено“. Мъжката страна е „парче, направено от чувство на неудовлетвореност, превърнато във вдъхновение“, според Бъркс.

Мъжката енергия частично идва от физичните метали, които се придържат към картината. Женската страна съдържа „окото на колективното съзнание“ и „много фрактални структури, каквито се виждат в природата“. Беркс се отнася към тези елементи като „женски невро мрежи“.

Второто произведение, наречено „Кръв на пода на подкаста“, е създадено от Веса Кивинен, художник от Финландия, който е известен със стартирането на смесената медийна платформа Artevo. Рицо се срещна с Кивинен в Лас Вегас на „World Crypto Con“, което се състоя преди няколко седмици. Там Кивинен се съгласи да дари творбата си за подкрепа на Tour de Crypto.

Дареното произведение на изкуството включва разнообразни, привидно неприятни елементи: обратният FM символ, числото 130 (позоваване на епизода на Bad Crypto Podcast, в който Кивинен е включен), както и разпръскване на цветове, наред с други атрибути.

Работата е подписана и от няколко влиятелни фигури в света на криптото, включително Вини Лингам, съосновател и главен изпълнителен директор на Civic и Чарли Лий, създател на криптовалутата Litecoin. Кивинен отбеляза, че „има много вълнение около произведението с тези подписи.“

Tour de Cryptо възнамерява да продължи своето събитие ежегодно и да набави средства за различни организации. В крайна сметка, екипът иска да „се разшири в състезания и други колоездачни събития“.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Питър Шиф: Биткойн напът да се срине под $10,000

В неотдавнашно интервю за Kitco прословутият защитник на златото Питър Шиф прогнозира, че цената на Биткойн (BTC) все още може да падне под нивото от $10,000 поради принудителни продажби.

август 12, 2022 12:30 1 мин. четене

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене

Кати Ууд споделя какво може да изстреля Биткойн

Кати Ууд – основателят на ARK Invest – смята, че навлизането на BlackRock в крипто може да има значителен ефект върху цената на Биткойн.

август 10, 2022 23:05 1 мин. четене

Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе

Aнализаторът Уил Клементе сподели, че поръчките за покупка на Биткойн на крипто борсата Coinbase напомнят за дъното на BTC през март 2020 г.

август 10, 2022 18:45 1 мин. четене