НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Вдъхновено от крипто изкуство на аукцион с цел благотворителност

НОЕ. 26, 2018 19:49 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Вдъхновено от крипто изкуство на аукцион с цел благотворителност

Tour de Crypto стартира тази година за едновременно повишаване на осведомеността за криптовалутите и средствата за благотворителност.


Неотдавнашното събитие показа, че двама велосипедисти - Джейсън Берлин и Джовъл Веласкес - пътуват от Хамптънс в Ню Йорк до Хънтингтън Бийч, Калифорния, докато обучават благотворителни организации и донори в САЩ за крипто и ползите, които тези цифрови активи потенциално могат да предоставят на процеса на дарения.

Освен това, организацията си постави за цел да събере $1 милион в крипто за Център за жени в Хюстън - неправителствена организация, посветена на подпомагането на оцелелите от домашно и сексуално насилие.

По пътя, двама художници се присъединиха към кампанията, като всеки дари произведение на изкуството, за да помогне на Tour de Crypto да постигне целта си от $1 милион. Изкуството ще бъде продадено на търг на Washington Elite AI Blockchain Summit, който ще се проведе във Вашингтон от 30-и ноември до 1-и декември.

Първото произведение, наречено "Баланс на веригата", е създадено от Нану Беркс, вдъхновен от крипто художникчка, която е излагала своето изкуство на различни блокчейн събития.


Беркс се обърна към Блейк Рицо, шефът на благотворителността за Tour de Crypto, за да се включи и да дари творбата си за каузата.


Дарената картина (включваща части от рециклиран или преобразуван компютърен хардуер) има две лица, едно "мъжко" и другото "женствено". Мъжката страна е "парче, направено от чувство на неудовлетвореност, превърнато във вдъхновение", според Бъркс.

Мъжката енергия частично идва от физичните метали, които се придържат към картината. Женската страна съдържа "окото на колективното съзнание" и "много фрактални структури, каквито се виждат в природата". Беркс се отнася към тези елементи като "женски невро мрежи".

Второто произведение, наречено "Кръв на пода на подкаста", е създадено от Веса Кивинен, художник от Финландия, който е известен със стартирането на смесената медийна платформа Artevo. Рицо се срещна с Кивинен в Лас Вегас на "World Crypto Con", което се състоя преди няколко седмици. Там Кивинен се съгласи да дари творбата си за подкрепа на Tour de Crypto.

Дареното произведение на изкуството включва разнообразни, привидно неприятни елементи: обратният FM символ, числото 130 (позоваване на епизода на Bad Crypto Podcast, в който Кивинен е включен), както и разпръскване на цветове, наред с други атрибути.


Работата е подписана и от няколко влиятелни фигури в света на криптото, включително Вини Лингам, съосновател и главен изпълнителен директор на Civic и Чарли Лий, създател на криптовалутата Litecoin. Кивинен отбеляза, че "има много вълнение около произведението с тези подписи."


Tour de Cryptо възнамерява да продължи своето събитие ежегодно и да набави средства за различни организации. В крайна сметка, екипът иска да "се разшири в състезания и други колоездачни събития".

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Фючърсният Биткойн ETF направи изключителен дебют

Борсово търгуваният фонд за Биткойн на ProShares (BITO) отбеляза най-високия “естествен” обем за първия ден за ETF, като цифрата достигна малко над $1 милиард до края на деня на откриването.Това е вто...
ОКТ. 21, 2021 15:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск коментира цената на Биткойн

Ексцентричният предприемач публикува снимка на двойка, която се взира в цените на Биткойн и Етериум от леглото си, като двете най-големи монети са с цени от $69,000 и $4,200. BTC достигна връх малко н...
ОКТ. 21, 2021 14:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо Биткойн достигна нов връх?

Според неотдавнашната публикация на Bloomberg, от инвестиционната банка JPMorgan смятат, че BITO Биткойн ETF, който бе стартиран на NYSE във вторник, не е причината за скока на цената на водещата крип...
ОКТ. 21, 2021 16:53 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо 2022г. ще е невероятна за Биткойн

В ново видео Дейвис каза, че скорошното натрупване на Биткойн от дългосрочни притежатели показва, че 2022 г. “може да бъде по-бича, отколкото можем да си представим”.Разглеждайки графика, споделена от...
ОКТ. 21, 2021 08:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света