НАЧАЛО Други

Във всяко портфолио трябва да има крипто, метод използван от инвеститорите милиардери

АВГ. 12, 2018 19:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Във всяко портфолио трябва да има крипто, метод използван от инвеститорите милиардери

Икономист от Йейл, Алех Цивински, който преподава икономика в престижния университет в продължение на много години, заяви, че всеки инвеститор, който вярва, че биткойн може да се представи, както през 2017 г., трябва да инвестира най-малко шест процента от своите холдинги в крипто.


"Ако като инвеститор вярвате, че Биткойн ще се представи, както се е представил в миналото, тогава трябва да държите 6% от портфейла си в Биткойн. Ако смятате, че ще се представи наполовина толкова добре, трябва да държите 4%. При всички други обстоятелства, ако смятате, че ще стане много по-лошо, тогава трябва да притежавате 1%", каза Цивински в интервю с кандидат-докторанта на Йейл, Юкун Лиу.


Милиардерите използват подобен метод


В интервю за CNBC миналия месец Марк Ласри, милиардерът, съосновател на Avenue Capital Group, чиято нетна стойност се оценява на около $ 1,68 млрд., шокира панелите в CNBC Fast Money, когато разкри, че е инвестирал повече от един процента от своите дялове в крипто.

Като се има предвид нетната стойност на 1,68 милиарда долара на семейството му, един процент от притежаваните средства на Ласри би бил равен на 16,8 милиона щатски долара, всички инвестирани в криптовалути като Биткойн и етер.

Ласри каза:
Не бих казал, че Биткойн е напълно спекулативен, но донякъде е. Това е около 1% и аз инвестирах в BTC преди няколко години. Купих много повече през последната година, когато вероятно средната му цена беше от $ 5 000 до $ 7 500.

Някои милиардери инвеститори като Майк Новограц от Galaxy Digital и основателят на PayPal Питър Тийл са отделили значителна част от нетната си стойност в крипто, и по-специално Новограц инвестира значителна част от личните си дялове в други големи криптовалути като EOS.


Присъединете се към нашата Telegram група
Цивински подчерта, че всеки инвеститор, който вярва, че BTC или криптовалутите като клас активи ще оцелее и има потенциал да записва подобни печалби в дългосрочен план, трябва да има най-малко един процент от своите дялове в крипто.


Понастоящем от август 2018 г. пазарът на криптовалути все още остава в ранна детска възраст, без участието на големи институционални инвеститори.


В последния месец се появиха надеждни решения за попечителство, като Coinbase Custody, но анализаторите очакват, че институционалните инвеститори ще се ангажират с анализ на пазарите на крипто поне три до шест месеца.

Борсово търгувани фондове на Биткойн (ETF), които инвеститорите очакват значително да подобрят ликвидността на цифровите валути, особено ако се окажат на щатските пазари, няма да пристигнат преди февруари 2019 г.

Като се вземат предвид всички тези фактори, както и предишните резултати на BTC през 2015 и 2017 г., икономистите смятат, че инвеститорите трябва да държат малка част от своите дялове в крипто като залог за устойчивостта и пазара, който все още е в зародиш.


Изпълнението на крипто в миналото не е гаранция за бъдеща оценка


Едно често срещано недоразумение, в което крипто инвеститорите на валутния пазар вярват е, че миналите изпълнения са гаранция за бъдеща оценка.

"Разбира се, трябва да помним, че както при всички останали активи, предишното представяне не е гаранция за бъдеща възвръщаемост. Може би криптовалутата напълно ще промени поведението си, но в момента пазарът не мисли, че ще го направи ", подчерта Цивински.

Следователно, очаквайки цената на токен да достигне 0,005 BTC, тъй като се е случило през декември 2017 г., е нелогично и ефективността на цифровите активи варира в зависимост от състоянието на пазара.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Мениджър на фондове търси $50 милиона във финансиране чрез продажба на токени

Той ще бъде отворен както за търговци на дребно, така и за институционални участници.Фирмата ще си партнира с доставчикът на технологии и мениджър на фондове Realio за стартирането на Valentus Digital...
СЕП. 27, 2020 20:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100,000,000 души в света изполват крипто активи

През 2018, второто глобално проучване на крипто активи предполага, че броят крипто потребители с потвърдени самоличности са около 35 милиона в целия свят. От третото тримесечие на 2020 има над 191 мил...
СЕП. 26, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Гейминг гигантът Atari влезна в партньорство с блокчейн платформата Ultra

Съгласно прессъобщение, Ultra оперира развлекателна платформа, която позволява на геймърите да играят, откриват, купуват и извършват транзакции в базирана на блокчейн мрежа с други геймъри и да взаимо...
СЕП. 26, 2020 13:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света