НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Valkyrie Digital Assets подава заявление за Биткойн ETF

ЯНУ. 25, 2021 14:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Valkyrie Digital Assets подава заявление за Биткойн ETF

Valkyrie Digital Assets подаде заявление в петък за Биткойн борсов търгуван фонд (ETF), второ подобно подаване в рамките на последните 30 дни.

 

Фондът Valkyrie Bitcoin ще бъде включен в списъка на Нюйоркската фондова борса и Coinbase Custody Trust Company, LLC ще служи като попечител на предложения ETF, според регистрираната в Далас Valkyrie Investments, майка на Valkyrie Digital Assets.

 

Лия Уолд, главен изпълнителен директор на Valkyrie Investments, каза следното пред CoinDesk

 

Нашият изпълнителен екип преди това е стартирал множество борсово търгувани фондове, публично търгувани фондове и ETP, включително биткойн фондове.

 

Уолд обяснява, че екипът, който стои зад ETF, включва Стивън МакКлърг и Джон Кий, “които колективно са работили на над 100 езотерични и нови сделки, които са преминали регулаторен контрол”.

 

В края на декември VanEck отново подаде заявление до SEC за VanEck Bitcoin Trust ETF.

 

Докато ETF се възприема като изгоден, тъй като се търгува на фондовия пазар по същия начин, както акциите на популярни компании като Apple и Microsoft, през годините Комисията за ценни книжа и борси на САЩ отхвърли предложенията за Биткойн ETF поради опасения относно волатилността на пазара и манипулация.

 

През август 2018 г. тя отхвърли девет такива предложения в рамките на ден.

 

И все пак има признаци, че SEC преразглежда идеята. През октомври 2020 г. тогавашният председател Джей Клейтън, когото мнозина видяха като скептичен към крипто, каза, че агенцията все още е отворена за разглеждане на предложенията за ETF.

 

Сега, с нова администрация, има надежда, че такъв ETF ще бъде одобрен през 2021 г. Клейтън подаде оставка официално миналия месец и беше заменен от Гари Генслер, който е широко приет като по-прокрипто, от предшественика си.

 

В допълнение към оптимизма е и напускането на Далия Блас, директор на подразделението за управление на инвестиции в SEC. Блас беше автор на писмо, в което изразява опасения, че пазарът на Биткойн не е достатъчно голям или достатъчно ликвиден, за да бъде готов за борсов търгуем продукт.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Вижте кой направи Биткойн транзакция за $4,5 милиарда

Движението, което за първи път беше открито от автоматизирания Биткойн тракер Block Bot, изпрати 103,510 BTC в една транзакция срещу такса от нищожните $21.Ходът, който се случи в събота, е един от на...
МАР. 1, 2021 23:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Стратези на JP Morgan преповръчват 1% от портфолиото да е в Биткойн

"В [диверсифицираното] си портфолио инвеститорите вероятно могат да насочат до 1% от средствата си към криптовалути, за да постигнат някакво повишаване на ефективността в общата коригираната по отноше...
МАР. 2, 2021 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Citibank: Биткойн може да се превърне в предпочитана валута за международна търговия

"Биткойн е в повратна точка"Анализаторите от Citi смятат, че Биткойн изглежда е достигнал "повратна точка“. Флагманската криптовалута може или да се превърне в предпочитано средство за обмен за междун...
МАР. 1, 2021 19:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Без спирка: MicroStrategy купиха Биткойн за още $15 милиона

Компанията, чийто главен изпълнителен директор Майкъл Сейлър е един от най-гласовитите привърженици на Биткойн, купи криптовалутата на средна цена от около $45,710 за всяка монета.MicroStrategy, най-г...
МАР. 1, 2021 16:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света