НАЧАЛО Регулации

В Замбия криптовалутите не са легални

ОКТ. 15, 2018 08:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 В Замбия криптовалутите не са легални

Банката на Замбия (BoZ) публикува официално изявление, напомнящо на гражданите си, че криптовалутите "не са законно платежно средство в Република Замбия" и че само те имат изключителното право да издават валута, като по-нататък ги съветват да "съзнават рисковете, свързани с използване на криптовалути".

 


В изявлението бяха изброени обичайните страхове, свързани с крипто активите, включително тяхната роля в прането на пари и финансирането на тероризма, като същевременно се запазва ангажиментът да не се ограничават, а да се даде възможност за иновации.

Не е известно какво точно е подтикнало BoZ да издава своите изявления, като банката цитира само "нарастващ обществен интерес към криптовалутите, доказан от нарастващия брой запитвания, които BoZ получава".

Част от изявлението на банката не е различно от подобно, направено през февруари от Комисията за ценни книжа и фондови борси в Замбия, в което призоват инвеститорите да бъдат предпазливи при обработката на активи, които са извън нейната юрисдикция.


Замбия на блокчейн


Понастоящем Замбия е в цикъла на крипто новини, като страната е подписала меморандум за разбирателство с Medici Land Governance (MLG), дъщерно дружество на Overstock.com, през август, за да започне да използва блокчейн технология за съхранение на данни от регистъра за собственост на земя.

MLG по това време едновременно подписват споразумение със Световната банка, за да приложи метода си на практика в целия, така наречен развиващ се свят.

MLG и Световната банка, с подписването на своето съгласие, имат за цел да направят нещо като революция в способността на "развиващия се свят да осигури правата на собственост и необходимата инфраструктура за преодоляване на много от предизвикателствата", по думите на създателя на Overstock.com Патрик Бърн, ентусиазиран про-блокчейн инвеститор.

Миналия месец MLG отново беше тема на новините, тъй като Бърн лично закупи 43% от компанията, което според главния изпълнителен директор на MLG, д-р Али Ел Хюсейни, "ще осигури на MLG допълнителния капитал, необходим за разработването на системи за Замбия, Световната банка и други потенциални партньори, така че всички хора да могат да използват имуществото си като обезпечение, за да влязат в световната търговия и пазари".


Мъките на Замбия


Съобщението на BoZ предхожда това, което мнозина прогнозират, че ще бъде обща криза в икономиката на Замбия, тъй като невъзстановяемите заеми за развитие на страната, както от западни институции, като Международния валутен фонд (IMF) и Пекин, а това поражда корупция и заплаха за Замбия като цяло.

Дори и самият IMF наскоро е стигнал до извода, че заемите за развитие вероятно са причинили повече вреда, отколкото полза.

"Замбия се превърна в авторитарна държава", според замбийски академик, цитиран от Economist, като самият вестник твърди, че "Замбия не може да продължи така, както до сега". Описанията на президента на страната Едгар Лунгу и неговото правителство варират от "слаби" до "все по-авторитарни".

Мнозина са спекулирали, че хората, страдащи от несигурността на засегнатите икономики, като например Замбия, са перфектни кандидати за приемане на използването на криптовалути.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Кентъки ще предлага данъчни облекчения за крипто добив

Във вторник депутатите от Кентъки одобриха няколко държавни данъчни облекчения, включително House Bill 230, които щяха да премахнат данъка върху продажбите от електричество, закупено от местни операто...
МАР. 3, 2021 16:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Швейцарският кантон Цуг вече приема Биткойн и Етериум за данъчни плащания

Кантонът Цуг си партнира с Bitcoin Suisse за инициативата, което означава, че швейцарската крипто фирма ще преобразува данъчните плащания на BTC и ETH на местните жители в швейцарски франкове за власт...
ФЕВ. 22, 2021 13:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руското правителство подготвя закон за данъчно облагане на криптовалутите

Според официално съобщение на руската Държавна дума, Комисията по държавното строителство и законодателство на Дума е одобрила законопроект за данъчното облагане на криптовалутите на 15-ти февруари. Н...
ФЕВ. 17, 2021 14:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хестър Пиърс призова за регулаторна яснота за криптовалутите

Комисарят на SEC Хестър Пиърс вярва, че сега повече от всякога са необходими ясни правила за криптовалутата, поради активното възприемане на класа активи от страна на фирми като Tesla и Mastercard.&nb...
ФЕВ. 15, 2021 21:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света