НАЧАЛО Регулации

В Замбия криптовалутите не са легални

ОКТ. 15, 2018 08:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 В Замбия криптовалутите не са легални

Банката на Замбия (BoZ) публикува официално изявление, напомнящо на гражданите си, че криптовалутите "не са законно платежно средство в Република Замбия" и че само те имат изключителното право да издават валута, като по-нататък ги съветват да "съзнават рисковете, свързани с използване на криптовалути".


В изявлението бяха изброени обичайните страхове, свързани с крипто активите, включително тяхната роля в прането на пари и финансирането на тероризма, като същевременно се запазва ангажиментът да не се ограничават, а да се даде възможност за иновации.

Не е известно какво точно е подтикнало BoZ да издава своите изявления, като банката цитира само "нарастващ обществен интерес към криптовалутите, доказан от нарастващия брой запитвания, които BoZ получава".

Част от изявлението на банката не е различно от подобно, направено през февруари от Комисията за ценни книжа и фондови борси в Замбия, в което призоват инвеститорите да бъдат предпазливи при обработката на активи, които са извън нейната юрисдикция.


Замбия на блокчейн


Понастоящем Замбия е в цикъла на крипто новини, като страната е подписала меморандум за разбирателство с Medici Land Governance (MLG), дъщерно дружество на Overstock.com, през август, за да започне да използва блокчейн технология за съхранение на данни от регистъра за собственост на земя.

MLG по това време едновременно подписват споразумение със Световната банка, за да приложи метода си на практика в целия, така наречен развиващ се свят.

MLG и Световната банка, с подписването на своето съгласие, имат за цел да направят нещо като революция в способността на "развиващия се свят да осигури правата на собственост и необходимата инфраструктура за преодоляване на много от предизвикателствата", по думите на създателя на Overstock.com Патрик Бърн, ентусиазиран про-блокчейн инвеститор.

Миналия месец MLG отново беше тема на новините, тъй като Бърн лично закупи 43% от компанията, което според главния изпълнителен директор на MLG, д-р Али Ел Хюсейни, "ще осигури на MLG допълнителния капитал, необходим за разработването на системи за Замбия, Световната банка и други потенциални партньори, така че всички хора да могат да използват имуществото си като обезпечение, за да влязат в световната търговия и пазари".


Мъките на Замбия


Съобщението на BoZ предхожда това, което мнозина прогнозират, че ще бъде обща криза в икономиката на Замбия, тъй като невъзстановяемите заеми за развитие на страната, както от западни институции, като Международния валутен фонд (IMF) и Пекин, а това поражда корупция и заплаха за Замбия като цяло.

Дори и самият IMF наскоро е стигнал до извода, че заемите за развитие вероятно са причинили повече вреда, отколкото полза.

"Замбия се превърна в авторитарна държава", според замбийски академик, цитиран от Economist, като самият вестник твърди, че "Замбия не може да продължи така, както до сега". Описанията на президента на страната Едгар Лунгу и неговото правителство варират от "слаби" до "все по-авторитарни".

Мнозина са спекулирали, че хората, страдащи от несигурността на засегнатите икономики, като например Замбия, са перфектни кандидати за приемане на използването на криптовалути.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света