НАЧАЛО Регулации

В Замбия криптовалутите не са легални

ОКТ. 15, 2018 08:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 В Замбия криптовалутите не са легални

Банката на Замбия (BoZ) публикува официално изявление, напомнящо на гражданите си, че криптовалутите "не са законно платежно средство в Република Замбия" и че само те имат изключителното право да издават валута, като по-нататък ги съветват да "съзнават рисковете, свързани с използване на криптовалути".

 


В изявлението бяха изброени обичайните страхове, свързани с крипто активите, включително тяхната роля в прането на пари и финансирането на тероризма, като същевременно се запазва ангажиментът да не се ограничават, а да се даде възможност за иновации.

Не е известно какво точно е подтикнало BoZ да издава своите изявления, като банката цитира само "нарастващ обществен интерес към криптовалутите, доказан от нарастващия брой запитвания, които BoZ получава".

Част от изявлението на банката не е различно от подобно, направено през февруари от Комисията за ценни книжа и фондови борси в Замбия, в което призоват инвеститорите да бъдат предпазливи при обработката на активи, които са извън нейната юрисдикция.


Замбия на блокчейн


Понастоящем Замбия е в цикъла на крипто новини, като страната е подписала меморандум за разбирателство с Medici Land Governance (MLG), дъщерно дружество на Overstock.com, през август, за да започне да използва блокчейн технология за съхранение на данни от регистъра за собственост на земя.

MLG по това време едновременно подписват споразумение със Световната банка, за да приложи метода си на практика в целия, така наречен развиващ се свят.

MLG и Световната банка, с подписването на своето съгласие, имат за цел да направят нещо като революция в способността на "развиващия се свят да осигури правата на собственост и необходимата инфраструктура за преодоляване на много от предизвикателствата", по думите на създателя на Overstock.com Патрик Бърн, ентусиазиран про-блокчейн инвеститор.

Миналия месец MLG отново беше тема на новините, тъй като Бърн лично закупи 43% от компанията, което според главния изпълнителен директор на MLG, д-р Али Ел Хюсейни, "ще осигури на MLG допълнителния капитал, необходим за разработването на системи за Замбия, Световната банка и други потенциални партньори, така че всички хора да могат да използват имуществото си като обезпечение, за да влязат в световната търговия и пазари".


Мъките на Замбия


Съобщението на BoZ предхожда това, което мнозина прогнозират, че ще бъде обща криза в икономиката на Замбия, тъй като невъзстановяемите заеми за развитие на страната, както от западни институции, като Международния валутен фонд (IMF) и Пекин, а това поражда корупция и заплаха за Замбия като цяло.

Дори и самият IMF наскоро е стигнал до извода, че заемите за развитие вероятно са причинили повече вреда, отколкото полза.

"Замбия се превърна в авторитарна държава", според замбийски академик, цитиран от Economist, като самият вестник твърди, че "Замбия не може да продължи така, както до сега". Описанията на президента на страната Едгар Лунгу и неговото правителство варират от "слаби" до "все по-авторитарни".

Мнозина са спекулирали, че хората, страдащи от несигурността на засегнатите икономики, като например Замбия, са перфектни кандидати за приемане на използването на криптовалути.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Отлагат данъчното облагане на криптовалути в Южна Корея за 2021 година

Според Yonhap на 1-ви декември, комисията по планиране и финанси на националното събрание на Южна Корея прие изменения в данъчното законодателство на страната, в които нов режим на данъчно облагане на...
ДЕК. 1, 2020 21:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC вдига лимитите за набиране на средства за крипто стартъпи

Хестър Пиърс обсъди новите капиталови ограничения на 2-ри ноември като част от отворена среща на SEC.  The SEC took some steps today to make it easier for small- and medium-sized businesses ...
НОЕ. 3, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Губернаторът на Уайоминг подкрепя Закона за крипто банкирането на щата

Тогава Kraken Financial стана първият субект, получил харта на специална депозитарна институция (SPDI) в щата, давайки на крипто сферата представа приблизително колко време отнема да получиш банков ли...
ОКТ. 27, 2020 17:25 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай публикува законопроект за дигиталната валута на централната банка

В законопроекта се посочва, че юанът е официалната валута на Китайската народна република, независимо дали е във физическа или дигитална форма.Изглежда, че проектозаконът се насочва към усилията на тр...
ОКТ. 25, 2020 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света