НАЧАЛО Регулации

В САЩ, някои фирми си плащат данъците с крипто

ФЕВ. 23, 2019 20:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 В САЩ, някои фирми си плащат данъците с крипто

Две компании в щата Охайо платиха своите данъци с криптовалута, съобщи касиера на щата, Робърт Спраг, по време на форум на 19-и февруари. Охайо се превърна в първият щат, който да позволи на бизнесите да си плащат данъците с криптовалути като Биткойн , през ноември 2018 г.По време на форума, посветен на политическите въпроси, пред които е изправен щата, Спраг каза, че хазната успява да събере само две постъпления за данъчни плащания, използвайки криптовалути. Той не уточни конкретния размер на плащанията, получени чрез криптовалута.

С това Спраг подчерта, че хазната в Охайо не управлява самата криптовалута, като изяснява, че те не приемат никаква друга валута освен американския долар. Касиерът обясни, че плащанията на данъци с криптовалути се извършват чрез крипто платформа, която просто улеснява обмена от крипто към фиат:
Никога няма да приемем китайски юани, франкове, криптовалута или каквато и да е друга валута. Трябва да платите дълговете си към щата Охайо с щатски долари. Това е, което понастоящем приемаме. Тази платформа просто позволява тази обмяна, основно преди дълга да бъде уреден в щата Охайо.

Спраг каза, че хазната преразглежда начина, по който програмата може да бъде разширена или ограничена и проучва потенциалните рискове от контрагента с продавача.

Охайо активно се опитва да привлече към щата бизнеси, свързани с блокчейн и криптовалути. Когато щата прие закон, позволяващ на фирмите да плащат данъци в крипто, тогавашния държавен касиер, Джош Мандел заяви, че законодателството „поставя флаг” в Охайо по отношение на масовото приемането на крипто.

На 21-ви февруари, Окръжната асоциация на одиторите в Охайо обяви създаването на работна група, която да проучи ползите от блокчейн по отношение на сделки с недвижими имоти и прехвърляне на собственост върху земя в няколко държави.

В началото на декември бе съобщено, че фондове, базирани в Охайо, планират да инвестират повече от $300 милиона в блокчейн стартъпи през 2021 г., а именно за стартиращи компании, които разработват приложения за местни фирми, правителства, социални проекти и други.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света