НАЧАЛО Регулации

В САЩ, някои фирми си плащат данъците с крипто

февруари 23, 2019 20:02 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
В САЩ, някои фирми си плащат данъците с крипто

Две компании в щата Охайо платиха своите данъци с криптовалута, съобщи касиера на щата, Робърт Спраг, по време на форум на 19-и февруари. Охайо се превърна в първият щат, който да позволи на бизнесите да си плащат данъците с криптовалути като Биткойн , през ноември 2018 г.

По време на форума, посветен на политическите въпроси, пред които е изправен щата, Спраг каза, че хазната успява да събере само две постъпления за данъчни плащания, използвайки криптовалути. Той не уточни конкретния размер на плащанията, получени чрез криптовалута.

С това Спраг подчерта, че хазната в Охайо не управлява самата криптовалута, като изяснява, че те не приемат никаква друга валута освен американския долар. Касиерът обясни, че плащанията на данъци с криптовалути се извършват чрез крипто платформа, която просто улеснява обмена от крипто към фиат:

Никога няма да приемем китайски юани, франкове, криптовалута или каквато и да е друга валута. Трябва да платите дълговете си към щата Охайо с щатски долари. Това е, което понастоящем приемаме. Тази платформа просто позволява тази обмяна, основно преди дълга да бъде уреден в щата Охайо.

Спраг каза, че хазната преразглежда начина, по който програмата може да бъде разширена или ограничена и проучва потенциалните рискове от контрагента с продавача.

Охайо активно се опитва да привлече към щата бизнеси, свързани с блокчейн и криптовалути. Когато щата прие закон, позволяващ на фирмите да плащат данъци в крипто, тогавашния държавен касиер, Джош Мандел заяви, че законодателството „поставя флаг” в Охайо по отношение на масовото приемането на крипто.

На 21-ви февруари, Окръжната асоциация на одиторите в Охайо обяви създаването на работна група, която да проучи ползите от блокчейн по отношение на сделки с недвижими имоти и прехвърляне на собственост върху земя в няколко държави.

В началото на декември бе съобщено, че фондове, базирани в Охайо, планират да инвестират повече от $300 милиона в блокчейн стартъпи през 2021 г., а именно за стартиращи компании, които разработват приложения за местни фирми, правителства, социални проекти и други.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Какво е ISO 20022 и защо има значение?

Няма съмнение, че стандартът ISO 20022 може да се окаже значителен катализатор за някои инвеститори в криптовалути.

август 8, 2022 21:25 1 мин. четене

Парламентарна група на Обединеното кралство разследва крипто индустрията

Групата иска да чуе мнения от регулаторните органи, експертите от сектора и правителството по редица теми.

август 7, 2022 14:33 1 мин. четене

SEC разследва всички крипто борси – включително Coinbase и Binance

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) разследва Coinbase, най-голямата борса в страната, а според служителите от офиса на Лумис са насочили вниманието си и към глобалния гигант Binance.

август 5, 2022 15:43 1 мин. четене

Сенатор Елизабет Уорън не иска крипто на Уолстрийт

Сенатор Елизабет Уорън продължава кампанията си срещу криптовалутите, като този път предлага закон, който на практика ще прекрати предоставянето на криптовалутни услуги от банките, според доклад на Bloomberg от четвъртък.

август 5, 2022 12:46 1 мин. четене