НАЧАЛО Биткойн

В Русия обявиха Биткойн за най-малко печелившата инвестиция

декември 30, 2018 10:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
В Русия обявиха Биткойн за най-малко печелившата инвестиция

FinExpertiza, мрежа от руски одиторски и консултантски фирми, обявиха Биткойн за най-малко печеливш инвестиционен инструмент през 2018 г.

Руският вестник „Росийская газета“ поиска доклад за инвестиционното класиране на 14 инструмента от FinExpertiza. Докато благородния метал, паладият се оказа най-печелившата инвестиция, загубите на Биткойн бяха отбелязани като 71,15% към момента на съставянето на доклада.

Цената на Биткойн, правеше резки скокове нагоре в миналото, което накара хората да вярват, че това всъщност е „цифрово злато“. Един от тези защитници е Алекс Гуревич, бивш директор в JPMorgan и професор по математика, който казва, че времето е на страната на Биткойн въпреки скорошния спад в цената. Той каза: „Всеки изминал ден, в който не изчезне, той прави една крачка по-близо до постоянния статут на цифровото злато.“

Въпреки това, проучването на FinExpertiza постави Биткойн за среброто, платината и златото, които загубиха само 15,37%, 15,16% и 5,91% тази година.

Двете страни на историята

В момента интернет е наситен със статии, които твърдят, че Биткойн вече залязва. Сравненията между цената му през декември 2017 година и този месец се представят като знак, който предупреждава хората да не инвестират в криптовалути.

Въпреки това, Биткойн не се представи толкова зле, колкото се опитват да изтъкнат някои изследвания, включително FinExpertiza. Според Bloomberg, когато се сравняват цените на BTC през 2017 и 2018 с цената му през 2011 и 2013-та, този спад изглежда е в съответствие с обичайните пазарни цикли на водещата криптовалута.

Когато се вгледаме в цените през последните месеци, мнозина биха размислили закупуването на криптовалути. Но трябва да се помни, че BTC намаля с 87% през ноември 2013 и отне почти четири години, за да получи инерция. През същия месец на 2017-та, най-ниската му цена бе записана като $5 555,55. По-късно, цената продължи да разбива рекордите и достигна максимум от около $20 000.

Биткойн не е мъртъв

99Bitcoins отбелязват, че BTC е обявен за мъртъв 91 пъти през 2018 г.. Тази цифра все още не е близо до 125 пъти, когато Биткойн беше обявен за пълна загуба през 2017 г..

Джеф Шпрехер, председател на Нюйоркската фондова борса (NYSE), заяви, че въпреки, че обитава „блатото“ и пада в цената, Биткойн продължава да оцелява.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене

Кати Ууд споделя какво може да изстреля Биткойн

Кати Ууд – основателят на ARK Invest – смята, че навлизането на BlackRock в крипто може да има значителен ефект върху цената на Биткойн.

август 10, 2022 23:05 1 мин. четене

Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе

Aнализаторът Уил Клементе сподели, че поръчките за покупка на Биткойн на крипто борсата Coinbase напомнят за дъното на BTC през март 2020 г.

август 10, 2022 18:45 1 мин. четене

Корелацията на Биткойн с технологичните акции достигна 3-месечно дъно

Тъй като пазарите се борят с все по-несигурните макроикономически перспективи, дните, в които Биткойн (BTC) се търгува като големите технологични акции, може би са преброени. Това може да не е добра новина за търговците на криптовалути.

август 10, 2022 14:06 1 мин. четене