НАЧАЛО Алткойни Биткойн

В Русия обявиха Биткойн за най-малко печелившата инвестиция

ДЕК. 30, 2018 10:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 В Русия обявиха Биткойн за най-малко печелившата инвестиция

FinExpertiza, мрежа от руски одиторски и консултантски фирми, обявиха Биткойн за най-малко печеливш инвестиционен инструмент през 2018 г.


Руският вестник "Росийская газета" поиска доклад за инвестиционното класиране на 14 инструмента от FinExpertiza. Докато благородния метал, паладият се оказа най-печелившата инвестиция, загубите на Биткойн бяха отбелязани като 71,15% към момента на съставянето на доклада.

Цената на Биткойн, правеше резки скокове нагоре в миналото, което накара хората да вярват, че това всъщност е „цифрово злато“. Един от тези защитници е Алекс Гуревич, бивш директор в JPMorgan и професор по математика, който казва, че времето е на страната на Биткойн въпреки скорошния спад в цената. Той каза: "Всеки изминал ден, в който не изчезне, той прави една крачка по-близо до постоянния статут на цифровото злато."

Въпреки това, проучването на FinExpertiza постави Биткойн за среброто, платината и златото, които загубиха само 15,37%, 15,16% и 5,91% тази година.


Двете страни на историята
В момента интернет е наситен със статии, които твърдят, че Биткойн вече залязва. Сравненията между цената му през декември 2017 година и този месец се представят като знак, който предупреждава хората да не инвестират в криптовалути.

Въпреки това, Биткойн не се представи толкова зле, колкото се опитват да изтъкнат някои изследвания, включително FinExpertiza. Според Bloomberg, когато се сравняват цените на BTC през 2017 и 2018 с цената му през 2011 и 2013-та, този спад изглежда е в съответствие с обичайните пазарни цикли на водещата криптовалута.

Когато се вгледаме в цените през последните месеци, мнозина биха размислили закупуването на криптовалути. Но трябва да се помни, че BTC намаля с 87% през ноември 2013 и отне почти четири години, за да получи инерция. През същия месец на 2017-та, най-ниската му цена бе записана като $5 555,55. По-късно, цената продължи да разбива рекордите и достигна максимум от около $20 000.


Биткойн не е мъртъв


99Bitcoins отбелязват, че BTC е обявен за мъртъв 91 пъти през 2018 г.. Тази цифра все още не е близо до 125 пъти, когато Биткойн беше обявен за пълна загуба през 2017 г..

Джеф Шпрехер, председател на Нюйоркската фондова борса (NYSE), заяви, че въпреки, че обитава "блатото" и пада в цената, Биткойн продължава да оцелява.https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Да очакваме ли корекция при Биткойн?

В нова стратегическа сесия той каза в YouTube видео, че BTC може да падне още, преди водещият крипто актив да покаже признаци на възстановяване.“Така въз основа на инструмента за разширение на Фибонач...
ОКТ. 23, 2021 19:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пенсионен фонд в САЩ инвестира в Биткойн

Този път, Houston Firefighters’ Relief and Retirement Fund реши да инвестира в Биткойн (BTC) и Етериум (ETH), двете най-големи криптовалути в света. Това е един от първите пенсионни фондове, които инв...
ОКТ. 23, 2021 15:43 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатори споделят потенциални цели за Биткойн

Понастоящем Биткойн се търгува над $60,000 според данни от CoinMarketCap, но придвижването над предишния връх за всички времена е накарало техническите анализатори да създадат множество възходящи прог...
ОКТ. 23, 2021 14:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар не е приключил

До голяма степен това предполагаемо се дължи на очакванията, че наскоро изброеният борсово търгуван фонд на ProShares (ETF), обвързан с фючърсите на криптовалутата, ще внесе повече пари на пазара.Подо...
ОКТ. 22, 2021 18:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света