НАЧАЛО Биткойн

В крак ли сме с мечтата на Сатоши?

февруари 1, 2019 17:38 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
В крак ли сме с мечтата на Сатоши?

През 2008, след икономическата криза, имаше разработчик на име Сатоши Накамото, който искаше да създаде идеалната финансова система, която да отнема цялата власт от институциите, които причиниха болката и страданието на гражданите от работническата класа.

Биткойн беше неговото решение

Вече 10 години изпитваме противоречиви чувства към визията на биткойн, изложена от Сатоши. Правителствата  се страхуват от въздействието, което може да има върху световната икономика и реално решение, което предоставя на обикновените хора да купуват продукти онлайн и да съхраняват стойност без необходимост от посредници. Това със сигурност плаши и банките, защото биткойн ги лишава от приходите при големите транзакционни такси при паричните преводи.

Биткойн премина през доста препятствия и около него винаги е има полемики:

Тъмната мрежа прие биткойн в един момент с надеждата да скрие самоличността на купувача и продавача, давайки на проекта опетнен образ в очите на регулаторите и правителствата.

Атаките на биткойн борсите и портфейлите използват бъгове и несигурността на системите, което означава, че много от ежедневните инвеститори и поддръжници са загубили своя биткойн и са загубили вяра в проекта.

Манипулиране на борсите: Тъй като предлагането на биткойн е ограничено още от първия деня, тези инвеститори, които са копаeли и купували в ранните дни, са получили големи количества биткойн, почти за „без пари“. „Китовете“ вече могат да използват борсите, като фалшиви поръчки за купуване и продажби, които всъщност манипулират цените на най-голямата криптовалута.

Това са само част от проблемите, пред които е изправена крипто общността.tron g>

Идеята, че световната валута може да бъде биткойн, което представлява напълно проследим и записан достъпно за всеки дигитален актив, като е напълно децентрализиран, така че не може да бъде блокиран или санкциониран от правителствата, е мечтата на много хора. Има, обаче, още много път да се извърви, преди да станем свидетели на това „чудо“.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Питър Шиф: Биткойн напът да се срине под $10,000

В неотдавнашно интервю за Kitco прословутият защитник на златото Питър Шиф прогнозира, че цената на Биткойн (BTC) все още може да падне под нивото от $10,000 поради принудителни продажби.

август 12, 2022 12:30 1 мин. четене

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене

Кати Ууд споделя какво може да изстреля Биткойн

Кати Ууд – основателят на ARK Invest – смята, че навлизането на BlackRock в крипто може да има значителен ефект върху цената на Биткойн.

август 10, 2022 23:05 1 мин. четене

Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе

Aнализаторът Уил Клементе сподели, че поръчките за покупка на Биткойн на крипто борсата Coinbase напомнят за дъното на BTC през март 2020 г.

август 10, 2022 18:45 1 мин. четене