НАЧАЛО Алткойни Биткойн

В крак ли сме с мечтата на Сатоши?

ФЕВ. 1, 2019 17:38 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 В крак ли сме с мечтата на Сатоши?

През 2008, след икономическата криза, имаше разработчик на име Сатоши Накамото, който искаше да създаде идеалната финансова система, която да отнема цялата власт от институциите, които причиниха болката и страданието на гражданите от работническата класа.


Биткойн беше неговото решение


Вече 10 години изпитваме противоречиви чувства към визията на биткойн, изложена от Сатоши. Правителствата  се страхуват от въздействието, което може да има върху световната икономика и реално решение, което предоставя на обикновените хора да купуват продукти онлайн и да съхраняват стойност без необходимост от посредници. Това със сигурност плаши и банките, защото биткойн ги лишава от приходите при големите транзакционни такси при паричните преводи.

Биткойн премина през доста препятствия и около него винаги е има полемики:

Тъмната мрежа прие биткойн в един момент с надеждата да скрие самоличността на купувача и продавача, давайки на проекта опетнен образ в очите на регулаторите и правителствата.

Атаките на биткойн борсите и портфейлите използват бъгове и несигурността на системите, което означава, че много от ежедневните инвеститори и поддръжници са загубили своя биткойн и са загубили вяра в проекта.

Манипулиране на борсите: Тъй като предлагането на биткойн е ограничено още от първия деня, тези инвеститори, които са копаeли и купували в ранните дни, са получили големи количества биткойн, почти за "без пари". "Китовете" вече могат да използват борсите, като фалшиви поръчки за купуване и продажби, които всъщност манипулират цените на най-голямата криптовалута.

Това са само част от проблемите, пред които е изправена крипто общността.tron g>


Идеята, че световната валута може да бъде биткойн, което представлява напълно проследим и записан достъпно за всеки дигитален актив, като е напълно децентрализиран, така че не може да бъде блокиран или санкциониран от правителствата, е мечтата на много хора. Има, обаче, още много път да се извърви, преди да станем свидетели на това "чудо".

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Бичият пазар не е приключил

До голяма степен това предполагаемо се дължи на очакванията, че наскоро изброеният борсово търгуван фонд на ProShares (ETF), обвързан с фючърсите на криптовалутата, ще внесе повече пари на пазара.Подо...
ОКТ. 22, 2021 18:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн може да отоплява домове в Канада догодина

Със скорошно съобщение беше постигнато споразумение за това между канадската технологична компания MintGreen и Lonsdale Energy Corporation (LEC).Общинската корпорация в момента отоплява 100 сгради, съ...
ОКТ. 22, 2021 15:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн се срина до $8,200 на Binance.US

Това е умопомрачителна загуба на стойност от 87%. Криптовалутата изтри тези загуби в рамките на една минута.Биткойн претърпя жестока корекция в четвъртък, но само на Binance.US. По-специално, борсата ...
ОКТ. 22, 2021 11:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е предпочитан пред златото - Пол Тюдор Джоунс

Хедж фонд мениджърът и милиардер Пол Тюдор Джоунс смята, че Биткойн печели надпреварата срещу златото, според интервю в сряда за CNBC.Водещият Андрю Рос Соркин напомни на американския инвеститор - чия...
ОКТ. 22, 2021 10:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света