НАЧАЛО Алткойни

UST на Terra сега е третата най-ценна стабилна монета

април 20, 2022 13:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
UST на Terra сега е третата най-ценна стабилна монета

UST на Terra сега е третият по пазарна капитализация стейбълкойн след USDT на Tether и USDC на Circle.

Според данните пазарната капитализация на UST сега е $17.76 милиарда, кaто е малко над тази на BUSD, която възлиза на $17.4 милиарда.

Въпреки това, обемът на търговия на BUSD през последните 24 часа е над $4 милиарда, докато този на UST е с нищожните $468 милиона.

Нарастващото предлагане на UST на Terra

UST на Terra е безспорно най-популярната алгоритмична стабилна монета на крипто пазара и нейното покачване се дължи на различни фактори, които включват повишаването на стойността на токена LUNA и решението на фондация Luna Guard да подкрепи токена с Биткойн.

Като цяло, алгоритмичната стабилна монета зависи от движението на пазара, наред с други фактори, за да поддържа фиксирането си от $1.

Стабилната монета се радва на бърз растеж в предлагането си в последно време, тъй като пазарната капитализация нарасна от едва около $1.9 милиарда през юни 2021 г. до над $6 милиарда до ноември миналата година.

Към момента на публикуване пазарната капитализация вече е нараснала до над $17 милиарда, което показва нивото на доверие, което крипто общността вероятно има в актива.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 
Terra (LUNA) скочи с над 14% за ден

Предлагането не съответства на обема

Ръстът на предлагането на Terra не съответства на обема на търговията, което повдигна няколко въпроса в крипто общността.

Някои скептици определят Terra като неустойчива ферма за TVL поради високите награди, които предлага за залагането (стейкинг) на Luna на Anchor. Миналия месец съобщихме, че беше поставен залог, че стойността на LUNA ще бъде много по-ниска от текущата му цена след една година.

Според тези скептици, LUNA е Понци схема без никакъв дългосрочен потенциал и те също така посочват факта, че покупката на Биткойн и други цифрови активи от фондацията на актива е доказателство за недоверието, което разработчиците имат в своите токени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Gemini добавя стейкинг за MATIC, ETH, SOL и DOT

Базираната в Ню Йорк крипто борса заяви, че услугата ѝ за стейкинг ще позволи на клиентите да залагат своите криптовалути и да получават награди в рамките на сметката си в Gemini.

август 19, 2022 21:45 1 мин. четене

Solana може да скочи покрай Сливането на Етериум

Популярен анализатор представя какво може да се случи на хоризонта с един от най-големите проекти в крипто пространството.

август 19, 2022 19:21 1 мин. четене

Биткойн до $20,000 – Етериум до $1,000, според бивш анализатор на Ark Invest

Отварянето на крипто пазара в червената зона днес може да е изненада за някои, но много анализатори и ентусиасти са предвидили и очаквали подобно развитие.

август 19, 2022 16:33 1 мин. четене

Децентрализацията на Етериум е застрашена, твърди проучване

Според този доклад децентрализацията на Етериум и Solana може да е застрашена, се твърди в доклад на Messari.

август 19, 2022 9:23 1 мин. четене