НАЧАЛО Регулации

Уругвай развиват крипто регулации фокусирайки се върху иновациите

юни 21, 2018 14:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Уругвай развиват крипто регулации фокусирайки се върху иновациите

Уругвайската камара за финтех обяви създаването на специална комисия за разработване на крипто регулаторна рамка, съобщи BNamericas във вторник, 19-и юни.

Предполага се, че комисията ще насърчава иновациите, за да подпомогне укрепването и развитието на финансовата система на страната. Това ще включва борба срещу изпирането на пари, тероризма или трафика на наркотици, както и повишаване на прозрачността на отрасъла.

Докато Уругвай все още не е разработил специфични правила и стандарти за цифровите валути, финтех камарата приканва организациите, консултантите, предприемачите и държавните служители да сътрудничат за тях.

Уругвайската камара на бившия президент и основател на финтех Себастиан Оливера каза пред BNamericas, че регулаторните предложения ще преминат през установени институционални канали. Той съобщи, че камарата има за цел да привлече инвестиции и иновации в местната индустрия и да продължи да популяризира Уругвай като регионален технологичен център. Оливера добави:

Ние осъзнаваме, че никоя дейност не може да се развива извън регулаторната сфера, и това е особено вярно, когато говорим за финансовата система, поради което се фокусираме върху сътрудничеството с регулатора и всички останали заинтересовани страни. Във финтех обществото мечтаем Уругвай да се превърне в „крипто долината“ на Латинска Америка.

Миналия месец Марио Марсел, президентът на Централната банка на Чили, заяви, че обмисля регулирането на криптовалутите в страната, за да контролира рисковете. Той заяви, че „включването на регулацията ще позволи да има регистър на участниците в тези дейности и по този начин да има информация за наблюдение на свързаните с тях рискове“.

Властите в Казахстан изглежда са отворени за крипто и блокчейн иновация, планирайки да одобрят правилата за крипто регулации това лято. Управителят на Международния финансов център в Астана, Кайер Калиев заяви, че центърът работи с международни компании за разработване на подходящо регулиране и също така предоставя финансова помощ за подпомагане на иновациите в страната.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Хонконг оформя регулаторна рамка за доставчиците на крипто услуги

Законодателният съвет на Хонконг прие ново изменение на своята система за борба с прането на пари и финансирането на тероризма, което включва доставчиците на услуги за дигитални активи.

декември 8, 2022 18:44 1 мин. четене

Великобритания завършва регулаторната си рамка за крипто сектора

Подходът на правителството и парламента на Великобритания да въведат мащабни регулации, които да ръководят крипто индустрията, не отрича цялостното схващане, че технологията, която захранва екосистемата на дигиталните валути е уникална и футуристична.

декември 8, 2022 15:27 1 мин. четене

NFT са законна виртуална собственост, установи китайски съд

Китайски съд установи, че незаменяемите токени (NFT) имат общи характеристики със собствеността, като например стойност, оскъдност, възможност за разпореждане и търгуване. 

декември 5, 2022 16:59 1 мин. четене

Делото между Ripple и SEC доближава своя край

Двегодишната съдебна битка между Комисията за ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) и Ripple е към своя край, след като крипто компанията е подала отговор на възражението на Комисията срещу нейното искане за съкратено съдебно решение.

декември 5, 2022 9:59 1 мин. четене