НАЧАЛО Регулации

Уругвай развиват крипто регулации фокусирайки се върху иновациите

юни 21, 2018 14:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Уругвай развиват крипто регулации фокусирайки се върху иновациите

Уругвайската камара за финтех обяви създаването на специална комисия за разработване на крипто регулаторна рамка, съобщи BNamericas във вторник, 19-и юни.

Предполага се, че комисията ще насърчава иновациите, за да подпомогне укрепването и развитието на финансовата система на страната. Това ще включва борба срещу изпирането на пари, тероризма или трафика на наркотици, както и повишаване на прозрачността на отрасъла.

Докато Уругвай все още не е разработил специфични правила и стандарти за цифровите валути, финтех камарата приканва организациите, консултантите, предприемачите и държавните служители да сътрудничат за тях.

Уругвайската камара на бившия президент и основател на финтех Себастиан Оливера каза пред BNamericas, че регулаторните предложения ще преминат през установени институционални канали. Той съобщи, че камарата има за цел да привлече инвестиции и иновации в местната индустрия и да продължи да популяризира Уругвай като регионален технологичен център. Оливера добави:

Ние осъзнаваме, че никоя дейност не може да се развива извън регулаторната сфера, и това е особено вярно, когато говорим за финансовата система, поради което се фокусираме върху сътрудничеството с регулатора и всички останали заинтересовани страни. Във финтех обществото мечтаем Уругвай да се превърне в „крипто долината“ на Латинска Америка.

Миналия месец Марио Марсел, президентът на Централната банка на Чили, заяви, че обмисля регулирането на криптовалутите в страната, за да контролира рисковете. Той заяви, че „включването на регулацията ще позволи да има регистър на участниците в тези дейности и по този начин да има информация за наблюдение на свързаните с тях рискове“.

Властите в Казахстан изглежда са отворени за крипто и блокчейн иновация, планирайки да одобрят правилата за крипто регулации това лято. Управителят на Международния финансов център в Астана, Кайер Калиев заяви, че центърът работи с международни компании за разработване на подходящо регулиране и също така предоставя финансова помощ за подпомагане на иновациите в страната.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Какво е ISO 20022 и защо има значение?

Няма съмнение, че стандартът ISO 20022 може да се окаже значителен катализатор за някои инвеститори в криптовалути.

август 8, 2022 21:25 1 мин. четене

Парламентарна група на Обединеното кралство разследва крипто индустрията

Групата иска да чуе мнения от регулаторните органи, експертите от сектора и правителството по редица теми.

август 7, 2022 14:33 1 мин. четене

SEC разследва всички крипто борси – включително Coinbase и Binance

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) разследва Coinbase, най-голямата борса в страната, а според служителите от офиса на Лумис са насочили вниманието си и към глобалния гигант Binance.

август 5, 2022 15:43 1 мин. четене

Сенатор Елизабет Уорън не иска крипто на Уолстрийт

Сенатор Елизабет Уорън продължава кампанията си срещу криптовалутите, като този път предлага закон, който на практика ще прекрати предоставянето на криптовалутни услуги от банките, според доклад на Bloomberg от четвъртък.

август 5, 2022 12:46 1 мин. четене