НАЧАЛО Регулации

Уругвай развиват крипто регулации фокусирайки се върху иновациите

ЮНИ. 21, 2018 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Уругвай развиват крипто регулации фокусирайки се върху иновациите

Уругвайската камара за финтех обяви създаването на специална комисия за разработване на крипто регулаторна рамка, съобщи BNamericas във вторник, 19-и юни.

 


Предполага се, че комисията ще насърчава иновациите, за да подпомогне укрепването и развитието на финансовата система на страната. Това ще включва борба срещу изпирането на пари, тероризма или трафика на наркотици, както и повишаване на прозрачността на отрасъла.

Докато Уругвай все още не е разработил специфични правила и стандарти за цифровите валути, финтех камарата приканва организациите, консултантите, предприемачите и държавните служители да сътрудничат за тях.

Уругвайската камара на бившия президент и основател на финтех Себастиан Оливера каза пред BNamericas, че регулаторните предложения ще преминат през установени институционални канали. Той съобщи, че камарата има за цел да привлече инвестиции и иновации в местната индустрия и да продължи да популяризира Уругвай като регионален технологичен център. Оливера добави:
Ние осъзнаваме, че никоя дейност не може да се развива извън регулаторната сфера, и това е особено вярно, когато говорим за финансовата система, поради което се фокусираме върху сътрудничеството с регулатора и всички останали заинтересовани страни. Във финтех обществото мечтаем Уругвай да се превърне в "крипто долината" на Латинска Америка.

Миналия месец Марио Марсел, президентът на Централната банка на Чили, заяви, че обмисля регулирането на криптовалутите в страната, за да контролира рисковете. Той заяви, че "включването на регулацията ще позволи да има регистър на участниците в тези дейности и по този начин да има информация за наблюдение на свързаните с тях рискове".

Властите в Казахстан изглежда са отворени за крипто и блокчейн иновация, планирайки да одобрят правилата за крипто регулации това лято. Управителят на Международния финансов център в Астана, Кайер Калиев заяви, че центърът работи с международни компании за разработване на подходящо регулиране и също така предоставя финансова помощ за подпомагане на иновациите в страната.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Британците затягат мерките за бизнесите с криптовалути

Банки, бизнеси с крипто активи: "REP-CRIM"Политиката на регулатора се промени, тъй като принуждава бизнесите, които работят с дигитални активи, да подават доклади за финансови престъпления, за да помо...
МАР. 31, 2021 20:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Великобритания ще се фокусира върху регулация на стабилните монети

Глен направи своите коментари по време на изказване на конференция, организирана от City & Financial Global във вторник, предаде Reuters.За Глен решението на Великобритания да даде приоритет на ст...
МАР. 31, 2021 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Дубай търсят обществена обратна връзка за предложените крипто закони

Органът за финансови услуги в Дубай, или DFSA, продължава усилията си за създаване на стандартизирана рамка за регулиране на криптовалутите в мегаполиса. Според прессъобщение на DFSA, публикувано...
МАР. 30, 2021 09:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase отложи листинга си след $6.5 милиона глоба от CFTC

След уреждане на обвиненията за неправилно отчитане на обема на борсата и “самотъргуване” със CFTC вчера, се появиха доклади, че борсата Coinbase ще проведе листването на акциите си към следващия месе...
МАР. 22, 2021 13:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света