НАЧАЛО Регулации

Уругвай развиват крипто регулации фокусирайки се върху иновациите

ЮНИ. 21, 2018 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Уругвай развиват крипто регулации фокусирайки се върху иновациите

Уругвайската камара за финтех обяви създаването на специална комисия за разработване на крипто регулаторна рамка, съобщи BNamericas във вторник, 19-и юни.


Предполага се, че комисията ще насърчава иновациите, за да подпомогне укрепването и развитието на финансовата система на страната. Това ще включва борба срещу изпирането на пари, тероризма или трафика на наркотици, както и повишаване на прозрачността на отрасъла.

Докато Уругвай все още не е разработил специфични правила и стандарти за цифровите валути, финтех камарата приканва организациите, консултантите, предприемачите и държавните служители да сътрудничат за тях.

Уругвайската камара на бившия президент и основател на финтех Себастиан Оливера каза пред BNamericas, че регулаторните предложения ще преминат през установени институционални канали. Той съобщи, че камарата има за цел да привлече инвестиции и иновации в местната индустрия и да продължи да популяризира Уругвай като регионален технологичен център. Оливера добави:
Ние осъзнаваме, че никоя дейност не може да се развива извън регулаторната сфера, и това е особено вярно, когато говорим за финансовата система, поради което се фокусираме върху сътрудничеството с регулатора и всички останали заинтересовани страни. Във финтех обществото мечтаем Уругвай да се превърне в "крипто долината" на Латинска Америка.

Миналия месец Марио Марсел, президентът на Централната банка на Чили, заяви, че обмисля регулирането на криптовалутите в страната, за да контролира рисковете. Той заяви, че "включването на регулацията ще позволи да има регистър на участниците в тези дейности и по този начин да има информация за наблюдение на свързаните с тях рискове".

Властите в Казахстан изглежда са отворени за крипто и блокчейн иновация, планирайки да одобрят правилата за крипто регулации това лято. Управителят на Международния финансов център в Астана, Кайер Калиев заяви, че центърът работи с международни компании за разработване на подходящо регулиране и също така предоставя финансова помощ за подпомагане на иновациите в страната.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света